Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Hétfőtől apasztják a Tisza-tavat

Hétfőn kezdik el apasztani a Tisza-tavat, hogy beállítsák a téli vízszintet. Az apasztás november közepéig tart, a tó vízszintje várhatóan 1,2 méterrel lesz alacsonyabb, mint tavasztól őszig.
A halak ilyenkor nagy tömegben maradhatnak a sekélyebb részeken, ami kedvez az orvhalászoknak, ezért a tó környékén a rendőrök a halőrökkel, polgárőrökkel és a természetvédelmi őrökkel együtt fokozottan őrzik a területet.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint, a vízleeresztéskor sok hal marad a sekélyebb részeken, ami vonzza az orvhorgászokat, ezért a rendőrség több más hatósággal együttműködve erre az időre fokozott ellenőrzést tart a Tisza-tó környékén. Az akcióban ellenőrzik a Tisza-tavon, a Tisza folyón és a védőtöltéseken közlekedőket. Megvizsgálják a járművek csomagtartóit és utánfutói, tiltott horgász eszközökre és esetlegesen kifogott halakra figyelve a rendőrök és a velük együttműködő hatóságok. Ellenőrzik a természetvédelmi és víziközlekedési rendszabályokat, de a környéken közlekedők közül az ittas vezetőket is szeretnék kiszűrni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan élte túl a balesetet Palcsó Tamás?

50 métert sodródott és egy oszlopnak vágódott az az autó, amelyben a megasztáros ült. Palcsó Tamás élete mindössze centiken múlt. Tovább olvasom