Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Hétfőtől többet lehet fürdőzésre költeni a SZÉP-kártyáról

Bővül a SZÉP-kártya zsebei között az átjárhatóság, és már nemcsak szálláshely-szolgáltatásért, hanem gyógyfürdő- és strandbelépőért is lehet mindhárom zsebből fizetni.
Hétfőtől a SZÉP-kártya mindhárom "zsebéből" lehet gyógyfürdő- és strandbelépőt fizetni.

A kormány a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére május végén döntött a kártya kibocsátását és felhasználását szabályozó kormányrendelet módosításáról. Ennek értelmében július elsejétől bővül a SZÉP-kártya zsebei között az átjárhatóság, és már nemcsak szálláshely-szolgáltatásért, hanem gyógyfürdő- és strandbelépőért is lehet mindhárom zsebből fizetni.

További változás, hogy új szolgáltatásként a szabadidős sportrendezvények nevezési díja is belekerült a SZÉP-kártyával fizethető körbe.

A fürdőszövetség tagjai körében korábban elvégzett felmérés szerint a fürdőkben az új cafeteria-rendszer bevezetése óta - 2010-ről 2012-re - 38 százalékkal csökkent az utalványforgalom. A szövetség álláspontja szerint az utóbbi években megvalósult fürdőfejlesztések fenntarthatósága érdekében, valamint népegészségügyi szempontból is fontos, hogy a SZÉP-kártyát minél többen használják fürdőlátogatásra. A szervezet ezért fordult a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, amely elfogadta a szakmai szövetség javaslatát.

A szervezet összesítése szerint tavaly decemberben 39 696 SZÉP-kártya elfogadóhely volt Magyarországon, az igényelt kártyák száma pedig meghaladta a 768 ezret. A SZÉP-kártyákra összesen 71,7 milliárd forintot töltöttek fel tavaly, ebből a szabadidő eltöltésével kapcsolatos alszámlára 5,15 milliárd forint került. Ennek az alszámlának a jelentős részét a tulajdonosok a hazai fürdőkben költötték el.

Olvasóink írták

 • 1. Emberségetavilágnak 2013. június 30. 12:04
  „Úgy 2 hete:
  Ketten voltak, egy középkorú, meg egy fiatalabb.
  Az idősebb a sorban állók feje fölött bekiabált: "SZÉP kártyával lehet-e fizetni?" Harsány volt, az ember önkéntelenül odapillant.
  Az ´igen´ választól gellert kapott, idegesen, kapkodva különböző, dobozos söröket szedett össze, folyamatosan dumált ahhoz, akivel jött, előre csörtetett, idióta kérdésekkel bombázta az eladókat. Csitt, gondoltam, azért sem hagyom magamat felbosszantani, megnéztem, hol lenne a helye, a ´társasága´ hátulról a harmadikként állt a sorban. Végeztem a vásárlással, de ő még mindig a kérdéseinél tartott, elmentem, így azóta is fúrja az oldalamat, hogy lehet-e SZÉP kártyával sört venni.
  Aztán az jutott eszembe, hogy az lenne a legjobb buli, ha ezt nekem a munkáltatóm ki is fizetné, mert mondjuk hivatalból rejtőzködő, hétvégi munkaerőként végezném áldásos tevékenységemet...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klinghammer: a nyáron utalják az ösztöndíjak kifizetéséhez szükséges forrásokat

Szeptember közepére el kell készülnie annak a munkaanyagnak, amely a felsőoktatási szakok… Tovább olvasom