Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Hétfőtől újra használható a régi letenyei határátkelő

Hétfőtől újra megnyitják a régi letenyei határátkelőt a nemzetközi forgalom előtt. Az átkelőt azóta nem használhatták nemzetközi személyforgalomban, hogy tavaly októberben megépült az új Mura-híd és a Letenye-Gorican (Muracsány) autópálya átkelő.
Az újranyitásról szóló megállapodást május 25-én írta alá Magyarország és Horvátország, mert a nemzetközi forgalomból való kizárását mindkét országban sokan kifogásolták. Hétfőtől a buszok kivételével bárki használhatja a régi átkelőt is, augusztus 31-ig, az idegenforgalmi időszakban. Nyáron egyébként a horvát-magyar határforgalom több mint 70 százléka Letenyénél zajlik. Mindkét ország vízi ki- és beléptetése ezután Drávaszabolcsnál lesz, így a Magyarországot elhagyó vízitúrázóknak sem kell a 60 kilométerre lévő Eszékre utazniuk a beléptetéshez.

Később az átkelőt a horvát, magyar és uniós, illetve az Európai Gazdasági Közösség más államainak polgárai és családtagjaik használhatják, ha Zala megyében, vagy az átkelő túloldalán lévő horvát megyék valamelyikében van bejelentett lak- vagy tartózkodási helyük - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy a különböző határátkelőkön már a pünkösdi időszakban megnő a forgalom az ünnepekre hazatérő vendégmunkások miatt. A határokon ettől függetlenül a csúcsidőszak július végén - augusztus elején várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elődöntőkkel folytatódik a Nemzeti Vágta

Vasárnap megkezdődik a küzdelem 90 magyar település között az ország legjobb lovasa címért. A… Tovább olvasom