Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Hétfőtől vasutassztrájk

Pénteken még nem, de hétfő 24 óráig biztosan sztrájkba lépnek a vasutasok. Az általános közszolgálati sztrájkról csütörtökön este döntöttek.
Pénteken még nem, de hétfő 24 óráig biztosan sztrájkba lépnek a vasutasok - közölte Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke az MTV Nap-Kelte című műsorának pénteki adásában. Az általános közszolgálati sztrájkról csütörtökön este döntött az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság, eszerint január 12-től határoztatlan idejű közszolgálati sztrájkot hirdetnek. Gaskó Isván szerint az utóbbi megelőzhető lenne, ha sikerülne megállapodni a kormánnyal.

A vasutassztrájkkal kapcsolatban Gaskó István elmondta: annyian támogatják a munkabeszüntetést, hogy az elég a vasúti forgalom megbénításához. A sztrájkban várhatóan a MÁV Start munkavállalói vesznek részt, így a jegy- és kocsivizsgálók, a forgalmi területen dolgozók csatlakozhatnak a munkabeszüntetéshez, de a pályamunkások és a gépészek támogatására is számít a szakszervezet. A mozdonyvezetők felveszik a munkát, de nem lesz, aki elindítsa a vonatokat - közölte a szakszervezeti vezető. Ez lesz egyébként a február 1-e óta a hatodik vasutas sztrájk. A követelések nem változtak, így a VDSZSZ továbbra is a MÁV Cargó privatizációjából részesedést akar minden dolgozónak, illetve 10 százalékos kiszervezési pótlékot az érintett munkavállalóknak.

Olvasóink írták

 • 9. achilleus 2008. december 13. 10:26
  „Trainman, már "archiváltam". Jó illusztráció lesz a funkcionális analfabetizmus témakörhöz!.”
 • 8. trainman 2008. december 12. 19:22
  „Hát a cím még mindig a régi,pedig akár holnap,vagy vasárnap is lehet sztrájk.Lehet,hogy vasárnap lesz a sztrájk,hétfőn meg semmi.”
 • 7. achilleus 2008. december 12. 18:27
  „A Kossuth Rádióban az egyik vasutas szakszervezető vezetővel készült interjú /kb.17.40-kor hangzott el/ megerősíti gyanúmat, miszerint a sztrájk NEM biztos, hogy hétfőn kezdődik. Holnap, szombaton sajtótájékoztatót tart a szakszervezet, és amelyen esetleg bejelentik a sztrájk kezdetét. A riporternő kérdésére, hogy a sajtótájékoztató délelőtt vagy délután lesz-e nem válaszolt a vasutas. Tudni kell, hogy a sztrájk kezdete előtt 6-8 órával tartanak tájékoztatót. Tehát kérem a Délmagyart, hogy a címet, a tájékoztatási felelőssége miatt, igazítsák a tartalomhoz. Persze, ha a Délmagyar többet tud, akkor rendben, de ha mégsem, és valakit kár ér egy esetleges szombat esti, vasárnapi sztrájk miatt, mert a Délmagyar címére hallgatva mondjuk nem tud visszajönni vasárnap egy hétfő reggeli vizsgára ....”
 • 6. achilleus 2008. december 12. 15:51
  „"Hétfőtől vasutassztrájk
  Pénteken még nem, de hétfő 24 óráig biztosan sztrájkba lépnek a vasutasok. Az általános közszolgálati sztrájkról csütörtökön este döntöttek."

  Akárhogy olvasom, a cím nem biztos, hogy jól fejezi ki a szakszervezető idézett mondatait, mert azokba az is belefér, hogy szombaton, vagy vasárnap lépnek sztrájkba. Mondanom sem kell ebben az esetben a Délmagyar komolyan félrevezeti az olvasóit ezzel a címmel. (Csak remélni merem, hogy hétvégi sztrájkra nem kerül sor, tavaly hasonló helyzetben az ünnepekre való tekintettel ilyentájt felfüggesztették a sztrájkot, nem lehetne - ha már nagyon muszáj - a közalkalmazottak-tisztségviselők januári sztrájkjához alkalmazkodni??? (Mondom, csak ha elkerülhetetlen.)”
 • 5. klj_54 2008. december 12. 13:34
  „Köszönöm a korrekciót!
  Sajnos én is tévedek:(”
 • 4. Horton 2008. december 12. 11:32
  „Kedves " klj_54 " !

  Biztos, hogy véletlenűl írtad rosszúl, de helyesen " Bebrits Lajos ".
  Remélem, hogy nincs harag....”
 • 3. klj_54 2008. december 12. 11:05
  „Szétkergetni az egész kompániát és ujjá szervezni, de Berbits szellemében.
  Mert amit ma vasútként ismerünk az a nyugaton lévőnek csak szánalmas paródiája!”
 • 2. Mathiasking 2008. december 12. 10:51
  „Ennyit a szolidáris szaxervezetekről!”
 • 1. spiler 2008. december 12. 09:17
  „AZ UTASOKAT KI KÁRPÓTOLJA?
  MI LESZ AZ UTAZNI VÁGYOKKAL TISZTELT MÁV VEZETÉS?
  LEHET HOGY A SAJÁT FIZUBÓL KELLENE A TŐBBI BECSÜLETEN DOLGOZÓ SINHUSZÁRT TÁMOGATNI ÉS AKKOR NEM LENNE SZTRÁJK-KOSZOSAK A VAGONOK,LASSÚ A KÖZLEKEDÉS-EGY UTAS”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 éve halt meg Antall József

"Nagyon reményvesztett állapotban, 1993 őszén, mégis azzal a bizakodó mondattal summázta a… Tovább olvasom