Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Hétvége - Dudásné, a híradófüggő

Ismert szegedieket, illetve a közélet, a kultúra és a gazdaság jeles Csongrád megyei képviselőit kérdezzük sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hétvégén, s azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Nem mulasztjuk el azt sem megtudakolni, általában mivel töltik a szombatjukat és a vasárnapjukat.
– A hetet igyekszem pénteken koradélután zárni, a munka maradékát, mint általában, hazaviszem. Mivel Szőregen lakom és Újszegeden dolgozom, felüdülésként a lányommal és Attila unokámmal a belvárosba megyünk sétálni – tervezi a naptárra pillantva Dudás Józsefné, a Csongrád Megyei Nyugdíjbiztosítási Pénztár igazgatója. – Kirakatokat nézünk, vásárolunk, utána a fodrászt is beiktatom. Az estét mindennap angoltanulással fejezem be. Kolléganőimmel angolórákat veszünk, társalgási szintnél járunk. Ehhez tanulom esténként a szavakat, és magnó segítségével ismétlem a szövegrészleteket. Éjszaka még jól fog az agyam, sokáig fennmaradok.

Szombatra az igazgatónő temetőlátogatást tervez. Délutánra a férjével a testvéréékhez ígérkeztek el.

– Hírműsorfüggő vagyok, otthon reggeltől estig szól a tévé. Szerencsére több készüléket tartunk a házban, a kereskedelmi és a közszolgálati adók híradásaira váltva kapcsolgatok – tette hozzá Dudás Józsefné. – Filmekről DVD-n gondoskodom, leginkább nagy ívű, romantikus történeteket választok. Utoljára Franco Zeffirelli rendezésében Charlotte Bronte Jane Eyre című regényének feldolgozását láttam, előtte Jane Austen regényéből készült Büszkeség és balítélet kötötte le a figyelmemet. Az előttünk álló hétvégére a Hullámok hercege című filmet szemeltem ki.
Barbra Streisand rendezte és ő is játssza, kíváncsian várom.

– Ha napos marad az idő, a virágoskertemben tevékenykedek, ha esne az eső, folytatom a varrást – sorol lehetőségeiből. – Egy magyar nyelvű divatlap szabásmintája alapján éppen egy átmeneti nadrágkosztümöt készítek. Estére pedig, mivel a színházbérletünk nem tartogat néznivalót ezekre a napokra, valamelyik tévécsatorna kínálatából nézek meg egy operaközvetítést vagy koncertet. Noha mindenevő vagyok a zene terén, előfordulhat, hogy nem találok kedvemrevalót. Akkor CD-n teszek fel egyet a kedvenceimből: Puccini, Verdi, Bizet, Orff vagy Kodály szerzeményei közül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobban szenved, ha szorít a cipő

Christopher Lambert mellett Bicskey Lukács kapta a másik főszerepet A harag napja című filmben. Tovább olvasom