Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

Hétvége - Könyvaukción az igazgató

Ismert szegedieket, illetve a közélet, a kultúra és a gazdaság jeles Csongrád megyei képviselőit kérdezzük sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, s azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Nem mulasztjuk el azt sem megtudakolni, általában mivel töltik a szombatjukat és a vasárnapjukat.
– Mindenkinek ajánlom figyelmébe a szombati szegedi könyvaukciót – jelenti ki Szőkefalvi-Nagy Erzsébet. A Somogyi-könyvtár igazgatója elárulja, hogy licitál is a 7. szegedi könyvárverésen. – Az utóbbi években országosan ismertté vált könyves találkozón igazi ritkaságokra bukkanhatunk. A szegedi anyagot egy Móra-kézirat is gazdagítja, de a vadászat és az utazás témaköréből is csemegézhetünk. Nem kötelező vásárolni, szerintem már az aukció hangulata is megismerésre érdemes. Azért is, mert az ott tapasztaltak alapján az otthoni könyvtár értékeit, a nagyszülők örökségét is jobban megbecsülhetjük.

Az úszás főszerepet kap a könyvek mellett sok-sok időt töltő igazgató hétvégéin.
– Régebben heti négyszer jelentem meg az uszodában. Most, hosszú lazsálás után, elégedett leszek, ha szombaton és vasárnap is teljesítem a magam 1200 méterét, megállás nélkül. Tudom, utána jól érzem magam! – szól a biztatás.

A hét végére is jut még az „unokázásból": az együtt töltött őszi szünet zárásaként a nagymama vonattal viszi Budapestre unokáját, aztán az ellenvonattal már fordul is vissza, most nem szervezett programot magának a fővárosban. Ugyanis Szőkefalvi-Nagy Erzsébet abban reménykedik, hogy vasárnapra még verőfényes marad az idő. Nála általában a vasárnapi ünnepi ebéd utáni szieszta része a Duna tévé filmmúzeuma. Az itt és ilyenkor bemutatott, a háború utáni magyar filmeket szereti a könyvek barátja. Kedveli a fekete-fehér képkockák őrizte színészi munkát és az andalító történetet. Aztán délutánra napsütést „rendel", hogy kisebbik fiával kirándulhasson. Szőkefalvi-Nagy Erzsébet azt tervezi, hogy még lencsevégre kaphatják az ősz színtombolását – a füvészkertben vagy a szarvasi arborétumban sétálva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyertes Zsuzsa nyerő szériában

Mostoha körülmények között is képes sminkelni, koncentrálni, szerepet tanulni, egyszóval: igazi… Tovább olvasom