Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Hétvégén próbaüzemben az új magyarorszag.hu

Próbaüzemben újra megnyitották hétvégére a hétfőn programozói hiba miatt leállított, megújított magyarorszag.hu portált, amelyen az Ügyfélkapu felülete is elérhető.
A próbaüzemről szóló hírt a MR1-Kossuth Rádió közölte Krónika című műsorában. A magyarorszag.hu honlapon az olvasható, hogy a próbaüzem vasárnap 14 óráig tart, a tapasztalatok alapján döntenek arról, fenntartják-e a következő időszakra az új portálfelület próbaüzemét, vagy visszaállítják a régi portálfelületet. Ezzel garantálnák, hogy - leszámítva az átállás szükségszerű időtartamát - a felhasználók folyamatosan használhassák a kormányzati portál és az Ügyfélkapu szolgáltatásait.

A hét közepén a kormányzat informatikai biztonsági felügyelője az MTI-nek elmondta: megállapították, miért kellett leállítani hétfőn a megújult portált, a vizsgálat azonban továbbra is folyik, keresik a felelősöket. Dedinszky Ferenc megerősítette azt is, hogy a kormányzati portálról, amelyen az Ügyfélkapu is működik, nem kerültek ki bizalmas adatok.

Ismertette: három felhasználó tapasztalta azt, hogy amikor belépett az értesítési tárhelyére, akkor a más felhasználó címére küldött visszaigazolásokat látta. Hangsúlyozta: bizalmas adatok nem kerültek ki a rendszerből, és a hiba jellege miatt erre lehetőség sem volt. A hibát sikerült is reprodukálniuk, megtalálniuk és kijavítaniuk. Hozzátette azt is, hogy a vizsgálat során pontosan meg kell állapítani a felelősséget; egyértelműen programozói hibáról van szó, de a próbaüzemet alapos tesztelés előzte meg, így azt is ellenőrizni kell.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2010. március 07. 17:31
    „kösz, kár hogy most is tele van kis(ügyfél)kapúkal.
    Jó lenne tudni melyik cég munkáját ,,cícséri".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó elé szaladt egy kisgyerek

Könnyű sérüléseket szenvedett egy kisgyerek, aki szombaton autó elé szaladt Budapest XIV.… Tovább olvasom