Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Hetvenkilenc embert öltek meg

Hetvenkilenc embert ölt meg három öngyilkos merénylő pénteken Bagdad egyik síita mecsetében, illetve az épület előtt – közölte az iraki egészségügyi minisztérium.
Szalah Abdel-Razak, a bagdadi tartományi tanács tagja szerint a sebesültek száma mintegy 200. Az egyik merénylő nő volt, de a két férfi is nőnek volt öltözve, hagyományos női fekete lepelt viselt. Ketten a mecsetben, a harmadik pedig az előtt robbantotta föl a derekára erősített pokolgépet a pénteki ima végeztével, amikor a hívek kitódultak az épületből. Korábban felröppentek olyan jelentések, hogy a mecsetnél becsapódó aknagránátok robbantak föl, de később a rendőrség megerősítette, hogy pokolgépekről van szó.
A terrorcselekményt a főváros északi részén található Adhamíja negyed Burata-mecsetében hajtották végre, amely a kormányzó síita szövetség legjelentősebb pártjához, az Iraki Iszlám Forradalom Legfelső Tanácsához (SCIRI) tartozik.
A belügyminisztérium néhány órával korábban figyelmeztette a lakosságot, hogy a mecseteknél, piacokon összegyűlő tömegben robbantásos merényletekre lehet számítani. Csütörtökön is történt egy súlyos merénylet: Nedzsef

síita szent városban gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantottak fel, megölve 10 embert, további 42 pedig megsebesült. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útlezárások Franciaországban

A jövő héten kezdődő tavaszi szünet előtt az egyetemi elfoglalások folytatása mellett a gazdaság… Tovább olvasom