Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 7°C | 14°C

Hetvenmilliós nyeresége volt tavaly az MSZP-nek

Csaknem 73 millió forint nyereséggel zárta a tavalyi évet az MSZP azután, hogy 2010-ben még több mint félmilliárdos vesztesége volt.
A szocialista párt 803 millió forint bevételt könyvelhetett el az elmúlt évben, ebből 521 millió forint volt az állami támogatás, 39 millió forint tagdíjakból származott, míg 202 millió adományokból - derül ki a Hivatalos Értesítőben pénteken közzétett beszámolóból.

Magánszemélyek 138 millió forinttal gyarapították a pártkasszát; félmillió forintnál többet fizetett be számos MSZP-s országgyűlési képviselő, így Mesterházy Attila pártelnök is. Botka László például egymillió, Puch László 526 ezer, Veres János 700 ezer, Kovács László 517 ezer forinttal támogatta pártját. Rajtuk kívül Hiller István, Lamperth Mónika és Tukacs István is több mint félmillió forintot fizetett be, csakúgy mint Molnár Csaba, Ficsor Ádám és Szűcs Erika, akik aztán októberben Gyurcsány Ferenccel együtt mindhárman kiléptek az MSZP-ből.

Jogi személyektől 64 millió forint bevétele származott az MSZP-nek. Egymillió forintnál nagyobb hozzájárulást kaptak a szocialisták a XVIII. kerületi, a nagykanizsai, a nagykőrösi, a ceglédi, a szentendrei és az egri önkormányzattól, míg az V. kerületi önkormányzat 8,3, a kispesti pedig 6,8 millió forinttal támogatta őket. Feltehetően ugyancsak ingatlanhasználat révén jutott az MSZP ötmillió forint támogatáshoz az ugyanígy a Fideszt is segítő Fény utcai piac Kft.-től és csaknem 7 millió forinthoz a kőbányai vagyonkezelő zrt.-től.

A pártigazgatói székben Puch Lászlót váltó Velez Árpád és a párt pénzügyi ellenőrző bizottságát vezető Tukacs István jegyezte beszámoló alapján az MSZP 730 millió forintot költött tavaly: a legtöbbet, 462 milliót működési kiadásokra, míg a politikai tevékenységükre 178 millió forintot áldoztak a szocialisták.

Az MSZP így annak ellenére zárta nyereséggel az elmúlt évet, hogy bevételei több mint 250 millió forinttal csökkentek 2010-hez képest, amikor félmilliárd forintnál is nagyobbra rúgott a párt vesztesége.

Olvasóink írták

  • 1. hahaha62 2012. április 28. 08:54
    „az összes párt oyan-mint a rák-a virus----élősködnek a nép testén----tartsa el magát a sok .......-na inkább nem írom.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassan vége a türelmi időnek, de a dobozok még sehol

A közösségi oldalakon terjedt el, hogy a rendőrség a járművek elsősegélynyújtó-csomagjaival kapcsolatos ellenőrzést rendelt el. Tovább olvasom