Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Hetvenöt éves a hegyeshalmi sportegyesület

A hegyeshalmi felnőtt, az ifjúsági és a serdülő labdarúgócsapat is bajnokságot nyert ebben az évben. A sportegyesület fennállásának hetvenötödik évfordulóját a hét végén ünnepelték a határszéli nagyközségben.
Az ünnepségen dr. Szegedi János beszélt a patinás klub múltjáról. 1940-ig még igazi pályája sem volt a futballcsapatnak, első elnöke, – a szomorú sorsú –

Steurer József plébános azonban rengeteget tett az egyesületért. P 1939-ben a mosoni plébá-

niára került, majd az Államvédelmi Hivatal elvitte, s kivégezték. A „vasút” 1943-tól támogatta a csapatot, s vették fel a Hegyeshalmi Vasutas SE nevet. A férfi kézilabda-szakosztály nem sokáig működött, s a focisták is 1958-ban kiestek a megyei bajnokságból. Az 1970-es években a MÁV egyre erőteljesebben „beszállt” a fociba: a játék mellett munkalehetőséget biztosított a hozzájuk igazolóknak.
Pusztai István elnök és Kopf Ferenc edző vezetésével 1982-ben megnyerték a bajnokságot, s a megyei első osztályba jutottak. 1990-ben Hérics István vezetésével itt is elsők lettek, s az NB III-ba kerültek. Két és fél évvel később a vasúttársaság kilépett a támogatói körből, s visszaléptek az NB III-as bajnokságtól. Jó néhány éve már a megyei másodosztályban szerepelnek: most ezt a bajnokságot nyerte meg a felnőtt, az ifjúsági és a serdülőcsapat.
„Ezzel sporttörténelmet írtak a község életében” – emelte ki Éliás Géza egyesületi elnök. A vezetőség és a szponzorok ezután díjazták a gárdák edzőit, valamint a legjobban teljesítő játékosokat. A falunapon Horváth Cs. Attila, a megyei labdarúgó-szövetség elnöke adta át a kupákat és a díjakat a gárdák tagjainak.

Lafarge-kupa

Lafarge-kupa néven a hétvégén Hegyeshalomban serdülő labdarúgótornát rendeztek, melyen az Öttevény csapata győzött, megelőzve Hegyeshalom és Dunakiliti csapatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótérfejlesztés

Babót. A babóti önkormányzat idei tervei között szerepel a település játszótereinek fejlesztése. A… Tovább olvasom