Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

Heves megyegyqlés

A Heves Megyei Közgyqlés társadalmi megbízatású alelnökévé választotta Ambrus Zoltán egykori fideszes képviselőt a testület pénteki, Egerben megtartott ülésén. A jelenleg független képviselőt az ülés ideje alatt többen megfenyegették, egyes korábbi frakciótársai pfujoltak az eredmény kihirdetésekor, illetve a Fidesz vezette frakció kivonult a teremből.

Az AB-hoz fordulnak

A Fidesz az Alkotmánybírósághoz fordul, mert az Országos Választási Bizottság (OVB) ismét elutasította a tandíjjal kapcsolatos népszavazási kezdeményezését. Ezt Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója jelentette be tegnap. A Fidesz a döntést politikailag elfogultnak, jogilag elfogadhatatlannak tartja, ezért tovább küzd a népszavazás kiírásáért.

Mérsékelt büntetés

Négy és fél évről két év nyolc hónapra mérsékelte a Fővárosi Bíróság annak a szerb buszsofőrnek a fogházbüntetését, akit pénteken jogerősen halálos tömegszerencsétlenséggel járó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt mondott ki bqnösnek a ferihegyi gyorsforgalmi úton tavaly történt buszbaleset miatt.

Viharjelzők

Megkezdi mqködését április 1-jén a balatoni viharjelző rendszer. A tó körül 25 viharjelző állomás és 12 mobil viharjelző készülék üzemel. A Velencei-tó két viharjelző állomása szintén vasárnaptól mqködik majd. (mti)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

fontos mérkőzések a hétvégén

Kiesési rangadónak is titulálható összecsapást rendeznek Sopronban. Az ETO Pakson legalább egy… Tovább olvasom