Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Hiába lopják a gázt, nem ellenőriznek kiemeltebben a cégek

Egyik lakossági gázszolgáltató sem kezdte el a korábbiaknál szigorúbban vizsgálni a lehetséges lopásokat, annak ellenére, hogy ősz óta az ebből keletkező veszteségüket nem számolja el a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) indokolt költségként - írta pénteki számában a Magyar Nemzet a lap saját körkérdésére hivatkozva.
A lap felidézte: a MEKH októberben, a hálózati veszteség elszámolhatóságáról szóló rendelet megjelenése után azt közölte, hogy ezzel a lépéssel éves szinten mintegy 10 és fél milliárd forint marad a fogyasztók zsebében, tehát ekkora kiesést okoz a szolgáltatóknak a változtatás.

A Főgáz azt közölte: nem indított külön akciót, de rögzítették: az ellenőrzések során átlagosan 3,5 százalékban találnak lopásgyanús eseteket.

Az E.ON azt közölte: korábban is és jelenleg is nagy hangsúlyt helyeznek a hálózati veszteség csökkentésére, beruházásokkal és ellenőrzésekkel mérséklik mind a műszaki hibákat, mind a fogyasztói beavatkozásokat. A hálózati veszteség a társaság elosztási területein eléri az elfogyasztott gázmennyiség 1,9 százalékát.

A Tigáznál ugyancsak arról számoltak be, hogy a társaság évek óta nagyon komolyan foglalkozik a kérdéssel és a korábban kezdett ellenőrzési stratégiát folytatja. Hozzátették: lassú csökkenést tapasztalnak a hálózati veszteségben.

A GDF Sueznél szintén azt mondták: eddig is kiemelt figyelmet fordítottak a hálózati veszteségre, de a tavalyi rendelkezés hatására semmilyen külön ellenőrzést nem indítottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földrengés volt Somogy megyében

A Richter-skála szerinti 2,6-es erősségű földrengésről lakossági bejelentést nem érkezett. Tovább olvasom