Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Hiába takarítottak a harkai platón

Pénteken nyolc teherautónyi szemetet gyűjtöttek össze a TAEG Zrt. szervezésébena harkai platón és körülárkolták az illegális szemétlerakóhelyet. Vasárnap reggel ismeretlenek már betemették az árkokat.
A TAEG Zrt. szervezésében az erdőgazdaság munkatársai és a hozzájuk csatlakozó civilek egész nap dolgoztak, hogy megtisztítsák a szeméttől a harkai platót. Mint a Kisalföld is megírta, minden évben megszervezik ezt az akciót, amelyhez idén civilek is csatlakoztak. Dr. Jámbor László, a társaság vezérigazgatója elmondta, nyolc teherautónyi hulladékot - köztük kidobott mosógépet, építési törmeléket, de még használt injekciós fecskendőket is - gyűjtöttek össze és szállítottak el a szeméttelepre. A Pihenőkeresztnél bevált módszert itt is alkalmazni szerették volna, ezért körbeárkolták azt a területet, amelyre különösen sok illegális szemetet szállítanak. Az árkok megekadályozzák, hogy személy- vagy teherautókkal vigyék ki ismeretlenek a hulladékot. Vasárnap reggelre azonban hűlt helye volt az akadályoknak... Valaki már betemette az árkokat.

Óvd az erdőt!

Az elmúlt hetek tűzesetei fokozott figyelmet követelnek az erdei túrázóktól is. A TAEG Zrt. arra kéri a parkerdő látogatóit, hogy csak a kijelölt tűzrekahólyeket használják, ott is az odakészített tüzifát. Az óvatosság az erdő érdekében sohasem lehet túlzott, még a kijelölt helyen se hagyjanak őrizetlenül lángoló vagy parázsló fát.
A TAEG Zrt. évente több millió forintot költ szemétgyűjtési akciókra, az illegális hulladék elszállítására. Mindez azért is kellemetlen a parkerdő üzemeltetői számára, mert ezt a pénzt másra is használhatnák. Olyan célokra, amik azoknak kedvez, akik szeretik és tisztelik a természetet. A múlt heti hosszú ünnep és tavaszi időjárás ezreket csalt ki a Sopron környéki erdőkbe, s mint a vezérigazgató kiemelte: a látogatók óvták az erdőt, sem szemetet, sem más károkat nem hagytak maguk után.

Dr. Jámbor László a Kisalföldnek elmondta, nem hagyják, hogy újra szemétlerakóvá váljon a harkai plató. Behajtani tilos és szemetet lerakni tilos táblákat fognak kihelyezni itt, s így a rendőrség hatóságilag léphet fel és büntethet is a tiltásra fittyet hányók esetében. A területet fokozottan ellenőrizni fogják.

N. M.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béres Alexandra egyénre szabott fogyókúrája

Egyedi életmód- és fogyókúrás programot kínáló kötettel rukkolt elő Béres Alexandra… Tovább olvasom