Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Hiányzik a székház, költözne a szervezet

Megyénkben évente 29 ezren adnak vért a Vöröskereszt által meghirdetett véradó napokon, s ez az adat országosan is figyelemre méltó – hangzott el a Magyar Vöröskereszt megyei évértékelő közgyűlésén.
Vörös Katalin, a Regionális Vérellátó Központ igazgatójának tájékoztatása szerint évente 29 ezren adnak vért. Ez közel 13 ezer liter életet mentő vért jelent, amely a feldolgozóközpontokba kerül Győrben és Sopronban, onnan pedig a rászorulókhoz. A 280 szervezet 23.339 vöröskeresztes tagot jegyez. A kiemelten közhasznú szervezet támogatói között éppúgy találunk céget, vállalkozást magánszemélyt, mint önkormányzati támogatót, vagy másik civil szervezetet.
A vöröskereszt legutóbb árvízkárosult családoknak szervezett gyűjtést, juttatott el tartós élelmiszert és egyéb adományt – tudtuk meg Markovszky Béla megyei titkártól. – Megyénkben sok a fiatal véradó és si-

kerrel szervezik a csoportos szűrővizsgálatokat. Mindemellett fontos az elsősegélynyújtás oktatása, a fiatal vöröskeresztes vezetők képzése éppúgy, mint az egészségkárosodott és a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek üdültetése. Utóbbit idén nyáron is Gyenesdiáson rendezik. A pihenés hátterét a vöröskeresztes aktívák a napokban perselyes gyűjtéssel támogatják.
A civil szervezet karitatív tevékenységét nagyban segítené egy olyan megyei székház vásárlása, ahol a szervezet komfortos körülmények között fogadhatná az adományokat, oktatótermeiben pedig kulturált körülmények között szervezhetnék az elsősegélynyújtó tanfolyamokat, fogadhatnák az ifjú vöröskereszteseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglátogatja Pozsony emlékhelyeit?

Tovább olvasom