Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Hiányzott a pénz

A magyarok nélkül rendezték meg a közelmúltban a világbajnokságot. Két soproni versenyző is elesett így az indulástól. Idén két soproni csapat szerepel a Szuperligában.

Bowling

Nem voltak ott a mieink a Dél-Koreában rendezett világbajnokságon, pedig indulás esetén a Soproni Bowling Club két játékosának is esélye lett volna kint hazánkat képviselni. Egyikük Skobrics Zoltán, a másik pedig Farkas János. Az ok, amiért nem mentek ki a magyarok, prózai, mondhatni szokásos: nem volt pénz a részvételre. Skobrics Zoltán némi keserűséggel a hangjában azért hozzátette: a tavalyi

Európa-bajnokságon mögöttük végzett nemzetek közül kint voltak az ukránok, a litvánok és a szlovákok...
Idehaza időközben megkezdődött a bajnokság, méghozzá soproni házi rangadóval. A már említett Soproni BC a Flexo

Line Sopronnal csapott össze. Utóbbi alakulat többségében a Soproni BC azon volt játékosai-

ból áll, akik tavaly a másodosztályban vitézkedtek, s nem férnek be a legjobbak közé.
Tavaly ez a gárda még Flexo Line Csepel néven csepeli székhellyel szerepelt az élvonalban, de játékosai nyáron eligazoltak Székesfehérvárra, a Flexo Line pedig ott állt indulási joggal, ám játékosok nélkül. Erre a szituációra „csapott le” Skobrics Zoltán, így a „második vonal” tagjai is a legjobb együttesek között edződhetnek. A bajnoki nyitófordulóban éppen Soproni BC–Flexo Line meccset rendeztek, és az esélyeknek megfelelően 20–12-es SBC-siker született. Az SBC célja idén a dobogó, a Flexóé pedig a bentmaradás.
Az SBC tagjai: Baranyi Róbert, dr. Czíner István, Farkas János, Lumunita Bucin, Pirsits Ronny, Skobrics Zoltán, Skobrics Máté. A Flexo csapata: Simon Róbert, Horváth József, Kakas Tamás, Lujber János, Szabó Viktória, Pálla Patrícia.
Amellett, hogy itthon készülnek s szerepelnek a bajnokságban, a válogatottnál is számításba vett két soproni bowlingos, Skobrics és Farkas időnként a European Bowling Tour versenyein is részt vesz.
Ahhoz, hogy valaki felkerüljön az EBU-ranglistára, valamelyik versenyen be kellene kerülni az első 50 helyezett közé. Ez eddig még nem sikerült a soproniaknak. Mint kiderült, nagyon sűrű a mezőny, borzasztó nehéz bekerülni. Az első 70–80 helyen többnyire ugyanazok a bowlingosok osztoznak, Skobricsék az ő tudásszintjüktől egyelőre 8–10 fával elmaradnak. Vallják viszont, ha minél több olyan viadalon vesznek részt, amelyeken náluk jobb játékosok ellen kell játszaniuk, akkor hamarosan előre tudnak lépni s viszontlátják majd a nevüket a ranglistán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyen pontvesztés nélkül

Tovább olvasom