Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Hidegvérrel gyilkolt a mozsgói orvvadász

Hidegvérrel gyilkolt a mozsgói orvvadász

Brutális módon, hidegvérrel gyilkolt a rendőrség szerint az a 36 éves mozsgói orvvadász, aki egy természetkedvelőt megölt, egy vadászt pedig súlyosan megsebesített múlt pénteken Magyarlukafa közelében.

MTI - 2012.03.19. 14:48
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője hétfőn Pécsett a nyomozás eddigi eredményeiről tartott sajtótájékoztatón elmondta: a 44 éves természetjáró és a 23 éves vadász aznap délelőtt tíz és fél tizenegy között vadetetőket ment feltölteni, amikor a földútról megláttak egy fehér terepjárót, az út mellett pedig két megnyúzott szarvastetemet.

Gyanították, hogy orvvadásszal van dolguk, ezért a jármű felé vették az irányt, az pedig hirtelen elindult. Nem sokkal azután, hogy autójukkal követni kezdték, a terepjáró megállt. Miután mindhárman kiszálltak a kocsikból, a vadorzó benyúlt az autójába a csőre töltött pisztolyáért, majd a természetjárót hasba, a menekülni próbáló vadászt pedig hátba lőtte.

A rendőr alezredes hozzátette: a súlyosan sebesült vadásznak még volt annyi ereje, hogy elbújjon a közeli bozótosban. Mivel az elkövető nem találta meg, visszament az első áldozatához. A súlyosan sérült, földön fekvő természetjáró férfi éppen a rendőr ismerősét tájékoztatta a történtekről mobiltelefonon, amikor a gyilkos kést rántott, és hidegvérrel, egyetlen mozdulattal elvágta a torkát.

Az orvvadász ezután a pisztolyt és a kést bedobta a kocsijába, és elhajtott. A természetjáró a helyszínen meghalt, a vadászt mentőhelikopter szállította kórházba. A fiatal férfinak a tüdeje sérült meg, a Pécsi Tudományegyetem traumatológiai klinikáján megoperálták, felépülésére jó esély van.

Harmati Béla, Szigetvár rendőrkapitánya elmondta: a rendőrök az autó típusának, rendszámának ismeretében, valamint annak alapján, hogy a sérült vadász megmondta a nevét, eljutottak az elkövető családjához, felhívatták telefonon, és megegyeztek vele, hogy megadja magát. A férfit Szulimán határában a Zengő bevetési szolgálat fogta el.

Fellegi Norbert beszámolt arról, hogy lefoglalták az emberöléshez használt pisztolyt és kést, az elkövető lakásán tartott házkutatáson pedig több, orvvadászatban használatos eszközt, fél mázsa vadhúst és vadhúsból készült szalámit találtak. Rábukkantak a vadak elejtéséhez használt puska rejtekhelyére és tokjára, a fegyver azonban nem került elő.

A rendőr alezredes elmondta: több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják a vasárnap előzetes letartóztatásba helyezett vadorzót. Vizsgálják, hogy tettét aljas indokból és védekezésre képtelen személy terhére követte-e el. Ha bűnössége bebizonyosodik, tényleges életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújthatja a bíróság.

Fellegi Norbert megjegyezte, hogy a gyanúsított a kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését. Azt mondta, bánja amit tett, "de már nem lehet visszacsinálni". A gyilkosságra értelmes magyarázatot nem adott, a nyomozók azt gyanítják, el akarta hallgattatni az őt lebuktató két férfit.

Az elkövető több ismerősét is felhívta telefonon az elfogása előtt. Elmondta nekik, hogy embert ölt, ezért hosszú ideig vagy lehet, hogy soha többé nem találkozhat velük.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a közmunkásként dolgozó gyanúsított ellen korábban lopás, okirat-hamisítás és lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés miatt is folyt eljárás, utóbbit azonban bizonyítékok hiányában megszüntették.

Harmati Béla újságírói felvetésre legendának nevezte azt, hogy az orvvadász a rendőrségi kapcsolatainak köszönhetően tudta hosszú időn keresztül űzni illegális tevékenységét. A rendőr alezredes megjegyezte, hogy a gyanúsított ismer ugyan egy volt rendőrt, de ő évekkel ezelőtt leszerelt a testülettől.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 15 hozzászólás
Moderálásra küldöm 15. Emberségetavilágnak 2012.03.21. 18:24

13. hahaha62 2012.03.20. 12:58

"ROMeO NÉVVEL .....A KIS ROMANTIKUS...romagyilkos."
"romagyilkos" :
Ha a mondat elejét olvassuk, akkor úgy érted gyilkos roma?

Moderálásra küldöm 14. nanemaaa 2012.03.20. 13:19

- Árányos jó bíró elvtárs! Ezért a kis botlásért öt évet?-
- Félreértett. Nem öt év, hanem kötél.

Moderálásra küldöm 13. hahaha62 2012.03.20. 12:58

ROMeO NÉVVEL .....A KIS ROMANTIKUS...romagyilkos.

Moderálásra küldöm 12. xilinx 2012.03.20. 12:57

"Nincs felesleges élet"...

Egy kérdés: nekem anno KRESZből azt okították, hogy bizalmi elv, vagyis én betartom a szbályokat, és bízhatok abban, hogy más is így tesz. DE: ha azt látom, hogy valaki nem tartja be, köteles vagyok vele szemben úgy viselkedni, úgy közlekedni, hogy a továbbiakban sem fogja.
Mik a szabályok pl. vadászoknál?

Moderálásra küldöm 11. savos 2012.03.20. 09:00

Az orvvadászat nálunk szabálysértésnek számít, minősített esetben pedig csak csíny.

Moderálásra küldöm 10. Emberségetavilágnak 2012.03.20. 05:58

Dúvad értelmi szint. Ez a mai napig meg van győződve arról, hogy megússza. Ha másért nem, hát azért, mert kezében van a 20 éve jól bevált jolly joker, a moral insanity, ami a sanyarú gyerekkor következménye. Ha mégis bevarrják, majd ott is megmutatja, ki a bika az arénában.
Minden ilyen eset a magyar igazságszolgáltatás cégére.
Át kell írni a btk-t.

Moderálásra küldöm 9. nagypappa 2012.03.20. 04:03

Ha a törvény a tiltott fegyverviselést kellő szigorral büntetné, sokan már a tartásától is elzárkóznának.
Ha megfog egy vadőr egy orvvadászt, tiltott fegyverviselés a legkevesebb amiért eljárás indulhat ellene, megússza egy felfüggesztettel.
Miért nem lehet becsukni a vadorzókat?
Az ilyen, nem nevezhető embernek, az ilyen élőlényeknek meg nincs helye az EMBEREK közt.
Ha belegondolok, hogy 20-30 évig is etetjük, itatjuk, gondozzuk....
Olcsóbb lenne a kötél.
Meg is érdemelné!

Moderálásra küldöm 8. IGAZMONDO2 2012.03.19. 22:49

A gyászoló család rendelkezésére bocsátani az orvvadászt, és a család által megbízott személy minden nap levághatna belőle egy -egy darabkát, majd ellátni a sebeit, hogy jó sokáig tudja érezni a fájdalmat.

Moderálásra küldöm 7. pardon 2012.03.19. 20:18

valahol európában-"könyörgöm akasszuk fel!!!"

Moderálásra küldöm 6. Mozimasiniszta 2012.03.19. 19:48

Az ehhez hasonló állatokat etetjük és őrizzük drága pénzért 30-40 évig ? csak azért törölték el a halálbüntetést , hogy az mszmp -s hazaárulók ne kerüljenek kötélvégre ! A humánusnak mondott méreginejkciós kivégzés kedves népszokását kellene importálni amerikából , a homokos fesztivál és más baromságok helyett !


15 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...