Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Hidegvérrel: négy embert lőtt le, életfogytiglant kapott

A férfi társaival ékszerboltokat is kirabolt, több tízmilliós zsákmányra téve ezzel szert.
Jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett döntésével azt a férfit, aki 2008 és 2010 között négy embert ölt meg, társaival pedig ékszerboltokat rabolt ki, több tízmilliós zsákmányra téve ezzel szert.

Négy társa esetében - akiket első fokon 16-17 éves fegyházbüntetésre ítéltek - 14-15 évre enyhítette a büntetést Lassó Gábor tanácsa, egyebek mellett törölve az ítéletből a bűnszervezetben elkövetést, valamint megadva mind a négyüknek a feltételes szabadlábra helyezés kedvezményét.

Két, lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés, illetve egy, folytatólagosan elkövetett orgazdaság miatt elítélt társukat ennél jóval rövidebb tartamú szabadságvesztéssel büntetett a másodfokú tanács.

A romániai születésű, magyar származású, középkorú V. S. - aki nem vett részt a keddi ítélethirdetésen - 2003-ban jött Magyarországra és az eljárás adatai szerint 2008 és 2010 között megölt két százhalombattai férfit és egy vietnámi házaspárt, továbbá társaival több fegyveres ékszerbolti rablást követett el, melyek során sok tízmillió forintot zsákmányoltak.

Az eljárás adatai szerint a négy áldozatot a most tényleges életfogytiglannal sújtott férfi lőtte le közvetlen közelről. Egyiküknek előre megástak egy gödröt, és ott végzett vele az elsőrendű vádlott. A vietnámi házaspárt rendőregyenruhában, intézkedést színlelve tartóztatták fel, a sértettek pedig később már hiába könyörögtek kegyelemért azzal, hogy odaadják a pénzüket, az elsőrendű vádlott fejbe lőtte őket.

A 2010-ben elfogott V. S. két és fél éve első fokon tényleges életfogytiglant, négy társa, akik az élet elleni cselekményekben is közreműködtek, 16-17 év fegyházat kapott. A büntetőügy ügyészi és védői fellebbezések folytán került másodfokon a táblára. Mindeközben V. S. ellen Romániában is vádat emeltek ott elkövetett fegyveres rablások miatt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódott Jozef Rohác pere

A bíróság a jogerős szabadságvesztését töltő Radnai Lászlót hallgatta meg tanúként. Tovább olvasom