Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Hídpénz

Kellemes őszi délután volt. Mosonmagyaróvár belvárosát aranyszínűre festette a nyugovóra készülődő nap fénye. A háziasszony gondolataiba mélyedve bandukolt az utcán. Bevásárlás után éppen rokonlátogatóba igyekezett, amikor női hang szólította meg:

– Kísérjen már le azon a lépcsőn, aranyoskám!
Az asszony engedelmesen nyújtotta a karját, és elindultak lefelé. Mire a Lajta partjára értek, már kibontakozóban volt új ismerőse élettörténete. A másik asszonyt éppen elhagyta a férje, de előtte még jól megverte. Fáj is a nyoma, azért nem mer egyedül lemenni a lépcsőn. Sőt, mire a Lajta fölött húzódó keskeny hídhoz értek, már az is veszélyesnek tűnt számára, így arra kérte segítőjét, kísérje már át a hídon is. Odalent békésen úszkáltak a vadkacsák, ám a hídon valóságos dráma bontakozott ki. Kiderült: a brutális férj az összes pénzt is magával vitte, így összevert neje egy fillér nélkül maradt. Mire a túlsó partra értek, újabb kéréssel fordult megmentőjéhez: – Nem tudna adni egy kis pénzt? Mert éhen fogok halni! A fiatal háziasszony – jó exkisdoboshoz méltón – ahol tud, segít alapon már nyúlt is pénztárcájáért. Egy ötszázast nyújtott a jajveszékelő nőnek, aki nyomban el is csodálkozott:
– Tizedike még olyan messze van, nem tudna egy kicsit többet adni? A jó exkisdobosoknak is elfogy néha a türelmük, így a fiatalasszony csendesen csak annyit mondott, ha nem elég, vissza is adhatja. Nem adta.
A kéregető asszonyságot azóta már többen látták a város forgalmasabb útkereszteződéseiben is. Történetét tömörítve, egyzebrányi átkelés alatt is el tudja mesélni?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen mozijegyeket a Taxidermiára

Nyerjen mozijegyet a Taxidermia c. film november 10-ei vetítésére, melyen magával a rendezővel is… Tovább olvasom