Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Híradósokat csábít el a köztelevízió

Riportereket, operatőröket és televíziós újságírókat csábított át az utóbbi hetekben a kereskedelmi televízióktól a piaci viszonyoknál jóval magasabb béreket ígérve a Magyar Televízió – írja az Index. Kert Attila hírigazgató tagadja a nagy összegű fizetésekről szóló híreszteléseket.
Az Index értesülései szerint az MTV új hírigazgatója, Kert Attila kihasználva, hogy a köztelevízió felmondott minden külsős munkatársának, és éppen ezekben a hetekben tárgyalja újra több száz televíziós szakember jogállását, új emberekkel igyekszik feltölteni a hírszerkesztőség személyi állományát. Az MTV-hez csábított riportereknek és operatőröknek a lap információi szerint sok esetben eddigi fizetésüknél jóval nagyobb összeget ajánlott a köztévé vezetése, sőt a televíziós szakemberek új munkahelyükön a piaci viszonyoknál jóval magasabb juttatásban részesülnek majd.

Az Index információi szerint van olyan riporter, aki eddigi fizetése dupláját kapja majd a köztévénél, és az új munkatársak bére sok esetben eléri a havi nettó egymillió forintot is, miközben a kereskedelmi csatornáknál legfeljebb a műsorvezetők és bejáratott képernyősök kereshetnek ennyit.

Kert Attila, aki 1997-től 2005 végéig a TV2-nél dolgozott, és volt a csatorna hírigazgatója, a Tények és a Mutató című közéleti vitaműsor főszerkesztője is, négy riportert és egy operatőrt csábított el a TV2-től, és az Index értesülései szerint az RTL Klubtól is két riporter távozik a köztévébe. Állítólag elhagyja a Tényeket a hírműsor mindkét parlamenti tudósítója, Luigits Tamás és D. Bányász Gergő, valamint Olajos Gergő, és a teljes rendőrségi stáb.

Kert Attila a Népszabadságnak nyilatkozva tagadta a nagy összegű fizetésekről szóló híresztelések valóságtartalmát, hangsúlyozva, hogy csak azok kapnak eddigi fizetésüknél jelentősen többet, akik az eddiginél magasabb beosztásba kerülnek. Kert szerint a TV2 munkatársait azért volt könnyű átcsábítani, mert a színlelt szerződések törvényesítése miatt a riportereket éppen nem kötötte szerződés a csatornához, az új feltételekkel pedig többen nem voltak megelégedve. A lap úgy tudja, hogy az új szerződésekben nagy összegű lelépési díj szerepelt, illetve több évre megtiltották volna, hogy a csatorna munkatársai más adóknál vállaljanak munkát.

Spórolnak?

Az MTV 1996 óta tavaly volt először nyereséges, mivel üzemi és mérleg szerinti eredménye pozitív lett. Az MTV műsorkészítésre 2005-ben 16,5 milliárdot fordíthatott, de Rudi Zoltán tévéelnök szerint ennek legalább kétszeresére lenne szükség. Az állami finanszírozásból működő köztelevízió éppen május 31-én mondott fel összes külsős munkatársának, hogy a szerződéseket újragondolva racionalizálja működését és csökkentse a személyi kiadásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

De Rossi bocsánatot kért

Az olasz labdarúgó-válogatott középpályása az Egyesült Államok elleni találkozón a kiállítás sorsára… Tovább olvasom