Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

hitel a pályákra

Az Ollé nevet viselő országos labdarúgópálya-létesítési program lényege, hogy az MLSZ, a szakállamtitkárság és a magánszektor együttműködésének köszönhetően az önkormányzatok hosszú távú, 10–15 éves futamidőre vehetnek fel hitelt négy különböző típusú pálya létrehozására. Lehet nagypályát, futsalpályát, iskolai pályát vagy grundpályát igényelni – utóbbira várják a legnagyobb érdeklődést, mivel az multifunkcionális, hiszen kosárpalánkot és röplabdahálót is fel lehet rá szerelni.

Az eseményen kiderült, a pályákat a legmodernebb technikával szerelik fel, azaz a borítása harmadik generációs műfű lesz, világítással is ellátják, lehet igényelni hozzájuk öltöző- és büfékonténert, de olyan kiegészítő eszközöket is, mint például a bója, amely nélkülözhetetlen lehet egy-egy edzésen.
A várakozások szerint az igényfelmérés márciusra, a közbeszerzési pályázatok elbírálása nyáron fejeződhet be, míg az építkezés

augusztusban kezdődhet meg. Kisteleki megjegyezte, az igazi „pályaépítési lázat” 2008-ra várják, akkor fog kiteljesedni a program. Mint mondta, az előzetes, önkormányzatoknál végzett igényfelmérésük sokkal kedvezőbb volt, mint gondolták, már most „30-40-50 önkormányzat tett ígéretet” a programba való bekapcsolódásba.
A szegény, nem hitelképes önkormányzatoknak az MLSZ nyújthat segítséget. A pályák palánkjain elhelyezhető reklámjogok értékesítése a szövetségnél marad, s az MLSZ ebből kíván olyan szolidaritási alapot létrehozni, amelyből ezeket az önkormányzatokat segíthetné.
Az elnökség saját halottjának tekinti Machos Ferencet.
Az MLSZ Puskás Ferenc-díjat alapított, amelyet az kaphat meg, aki sokat tett a magyar labdarúgásért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit jelent önnek a hűség napja?

Tovább olvasom