Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -3°C | 5°C

Hitel miatt ölték meg a pécsi pénzbeszedőt

Nem tudta törleszteni a hitelt, ezért ölte meg egy fiatalember az egyik pénzintézet pénzbeszedőjét még múlt nyáron Pécsett. A holttestet kedden délelőtt találták meg. A gyilkosság gyanúsítottja már őrizetben van.
A 21 éves fiatalember édesanyjával és testvéreivel élt Pécsett. A családnak összesen három hitele volt az egyik pénzintézetnél, 320 ezer forint értékben. Mivel tavaly nyáron már nem tudták fizetni a tartozást, a férfi elhatározta, hogy megöli a pénzbeszedőt, aki minden héten a törlesztőrészletért megy. Ezért bekészített egy feszítővasat a konyhába arra a napra, amikor a pénzbeszedő várta. Az 55 éves férfi meg is érkezett az esedékes részletért, a fiatalember ekkor hátulról leütötte a feszítővassal, majd a konyha padlójára zuhanó áldozatát még többször megütötte - számolt be szerdán délelőtt sajtótájékoztatón Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője. A férfi a holttestet a kertben lévő sóderhalom alá rejtette, később pedig egy gödörben ásta el.

A rendőrök a pénzbeszedő eltűnése után a fiatalembert is kihallgatták tanúként, ám feltűnt a nyomozóknak gyanús viselkedése. Mivel többször is kimentek a házhoz, a fiatalember - még tavaly novemberben - úgy döntött, hogy jobban elrejti a holttestet, ezért kiásta a földből és 20 centiméter vastagságú betont öntött rá. Később azonban beismerte tettét a rendőröknek és megmutatta a holttest helyét is, így találták meg kedden délelőtt - ismertette Fellegi Norbert.

Azt még vizsgálják, hogy a fiatalembernek volt-e társa. Annyi biztos, hogy a gyilkosság idején egyedül volt otthon, és az is biztos, hogy anyja - később ugyan, de - megtudta, mi történt.

A fiatalember jelenleg őrizetben van, a rendőrök kezdeményezték előzetes letartóztatását. Erről várhatóan csütörtökön dönt a bíróság.

Olvasóink írták

 • 5. flexsnake 2009. január 22. 17:46
  „A hitelfelvételről meg arról hogy nem tudnak fizetni, persze hogy nem a bank tehet. De nem igaz hogy épeszű országban engedélyezhető 200%os kamat. Rablógazdálkodás van vagy mi? Kevesebb hitelt mert sajnos oda jutunk hogy az emberek nem fognak előre gondolkodni, hitel hátára hitelt vesznek fel.”
 • 4. florian70 2009. január 21. 16:14
  „xBen,leírtad amit szeretem volna .
  "A középkorban az ilyeneket rövid távon felkötötték. És senki sem sajnálta őket!
  Most is azt kellene velük tenni! Nem börtönnek nevezett szanatóriumokat fenntartani sok milliárdból!"
  Még ehhez annyit,itt lehetne a hiányzó költségvetést pótolni.”
 • 3. xBen 2009. január 21. 15:40
  „Nem a bank tehet arról, hogy három hitelt is felvettek. Nem volt kötelező! A bank nem segélyszervezet! Le is írják nagy bötükkel, hogy ennyi, mega annyi a THM. Persze a funkcionális analfabétáknak tök mindegy! Könyebb hitelt hitelre halmozni, mint elmenni dolgozni! Ráadásul a sötétség netovábbja, hogy azt hitte, hogyha megöli a szerencsétlent, akkor máris megoldódik a gondjuk!
  A középkorban az ilyeneket rövid távon felkötötték. És senki sem sajnálta őket!
  Most is azt kellene velük tenni! Nem börtönnek nevezett szanatóriumokat fenntartani sok milliárdból!”
 • 2. dred 2009. január 21. 15:08
  „Hitelország...nyomorország !”
 • 1. flexsnake 2009. január 21. 12:34
  „A hitelország.... Melyik is az a bank ahol hetente jön a behajtó? Ja, 200% feletti THM...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi 1 millió számítógépet fertőz meg a legújabb féreg

Naponta 1 millió számítógépet fertőz meg a Conficker (más néven Downup, Downandup vagy Kido)… Tovább olvasom