Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Hitelből képez tartalékot a főváros

Kétszer ötmilliárd forint hitelt vesz fel a fővárosi önkormányzat, az összegből tartalékot képez; az erről szóló közbeszerzési eljárás szerdán jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben.
Atkári János, a főpolgármester pénzügyi főtanácsadója arról tájékoztatta szerdán az MTI-t, hogy összesen 55 milliárd forintos hitelfelvétel- és lehívás szerepelt az idei költségvetésben. Ebből 45 milliárd forint a korábban megkötött hitelszerződések alapján lehívható, 10 milliárd forintot pedig a törvényi kötelezettség teljesítése miatt kell felvenni, hogy a kiadás és a bevétel teljes mértékben egyensúlyban legyen. A főtanácsadó tájékoztatása szerint az összeget valószínűleg nem költi el a főváros, de likviditási tartalékra van szükség, mert olyan nagy összegű uniós beruházások "futnak", amelyek tipikusan utófinanszírozással működnek.

Atkári János hozzátette: erre az átmeneti fedezetre szolgál a kétszer ötmilliárd forintos hitel, ennek megfelelően mindkettőnek a lejárata cikluson belüli, a főváros vissza fogja ezeket fizetni két, illetve három éven belül.

Olvasóink írták

 • 2. Együgyű 2011. július 26. 16:17
  „Hitelből képez tartalékot a főváros?

  Ez egy érdekes hír!
  Az úgynevezett átkosban nem ezt tanultam?
  Úgy tudom, a hitelt vissza kell fizetni egyszer? Pillanatnyi nehézséget oldja csak meg?
  Lehet, csak az aktuális vezető csak átütemezni akarja a most adódó problémákat?
  Jaj, csak közgazdász ne legyek?
  Jaj, csak a főpolgármester pénzügyi főtanácsadója ne legyek?”
 • 1. igazságkereső 2011. június 08. 17:38
  „Mi történne akkor, ha a 2002-2010 közötti időszakban, az országból eltüntetett kb. 13000 milliárd forintot valahogy sikerülne "visszaszipkázni"? Lehet,hogy nem kellene hiteleket felvenni és a magyarországi bankoknak sem kellene megengedni az árverezést és a kilakoltatást, hiszen Magyarország lakosságát 1989 óta többszörösen "megfejték" és épp ezért mára már fizetésképtelenné vált, miközben a bankok a kreált és épp ezért virtuális "devizaválság" közepette 350 milliárd forint tiszta nyereségre tettek szert. Ezen a sikeren még a hazánkban működő leánybankok anyabankjainak többsége is meglepődött! Erről többet bárki megtudhat a szabadeuropa.shp.hu/hpc internetes oldalon,hogy azért talán nem kellene tovább hülyíteni a magyar nemzetet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menesztették Koltay Gábort a József Attila Színház éléről

Azonnali hatállyal felmentette Koltay Gábort a József Attila Színház megbízott ügyvezető igazgatói tisztségéből Tarlós István. Tovább olvasom