Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Hiteles kérdések

A költségvetés hiánya jövőre a kormány döntése értelmében a GDP 3,8 százaléka lehet, a lakáshitelekhez kapcsolódó adókedvezmények kérdésében is ennek megfelelő döntést kell hozni – jelentette ki tegnap Veres János, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára.
Csabai Lászlóné lakásügyi kormánymegbízott szerint az adókedvezményeket a rászorultak és a gyermekek javára kell átcsoportosítani. Elmondta: a jelenlegi rendszer szerint az éves törlesztőrészlet 40 százaléka, maximum 240 ezer forint írható le adókedvezmény formájában. A költségvetés terhei évről évre nőnek: 2000-ben 1,5 milliárd forint adókedvezményt igényeltek vissza, 2002-ben már 2,7 milliárdot. Az idei évben ez az összeg várhatóan eléri a 20 milliárdot, s ha a szisztéma nem változik, akkor 2004-ben az összeg 35 milliárdra ugorhat fel.

Ha valaki egy 60 milliós lakásvásárlásához 30 milliós hitelt vett fel, akkor havonta 190 ezer forint állami támogatásban részesül.
Vajon érvényes-e az az állítás, amely szerint az első lakásra felvett hitelnél az adókedvezmények továbbra is megmaradnak? – hangzott el egy újságírói kérdés, amelyre Csabai Lászlóné így válaszolt: „Magyarországon jelenleg még nem lehet ellenőrizni, hogy mi számít első lakásnak, így ennek megfelelően módosítanom kell korábbi véleményemet."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint nyerő évjárat várható

A borászat – akárcsak a mezőgazdaság többi ága – nem jelent könnyű megélhetést a… Tovább olvasom