Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Hitelt kapott Bábolna

A kormány jóváhagyta a Bábolna rt.-nek nyújtandó tulajdonosi kölcsönt – jelentette be a kabinet szerdai ülését követően Gál J. Zoltán szóvivő, aki hozzátette: az ÁPV Rt. decemberben döntött a 2,9 milliárd forintos kamatmentes hitelről, mert az ilyen támogatási forma az európai uniós szabályokba nem ütközik.
A társaság január 9-i rendkívüli közgyűlésén került napirendre a téma, a tagok akkor jóváhagyták a kölcsönszerződést. A csaknem hárommilliárdos összeget az állami privatizációs rt. kamatmentes hitel formájában nyújtja az agrárvállalkozásnak azzal a feltétellel, hogy év végéig vissza kell fizetni. A hitelfelvételt a Hajdú-Bét Rt. kapacitásainak, dolgozóinak részbeni átvételéből származó költségnövekedés tette szükségessé. A termelés finanszírozására, a nélkülözhetetlen fejlesztések megvalósítására használja fel az állami pénzt a cég.

– A felszámolás alatt álló, debreceni székhelyű baromfiipari társasággal, a Hajdú-Béttel kötött együttműködés nem vásárlásról szól – hangsúlyozta Szőts István, a Bábolna rt. PR-referense, és megjegyezte: Bábolna bérleti szerződés keretében üzemelteti a nehéz helyzetbe került cég néhány üzemegységét, ezzel jelentős piaci növekedést elérve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező a törkölylepárlása

A szőlőskertek még hó alatt, nagyon messze a szüret, a nagybani bortermelőknek azonban máris amiatt… Tovább olvasom