Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Hittel és lélekkel

„ A Jóisten áldja meg Gara Lídia négy éve él és dolgozik Sopronban. A Cinege Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanára, balett- és színjáték-pedagógus. Azt mondja, a tanítás sorsszerű feladat számára, amit fel kellett vállalnia. Munkája során a szakma ismeretén kívül egy életigenlő szellemiséget is át szeretne adni tanítványainak.

a Jóistent!”
– Valamikor bábszínésznek készültem. Montágh Imre a tanárom volt, akitől a szakmán kívül sokkal többet tanultam. A tárgyi tudás fontos egy pedagógus számára, de az ember az egész lényével, szellemével tanít. Montágh Imre rajongva szerette a gyerekeket, ő volt az, aki először mondta, hogy nekem is tanítanom kell. „Ráfigyelt” az életre, minden pillanatot megélt, minden pillanatban jelen volt.
– Amikor egy jót ettünk vagy olyan, értelemmel nem megragadható pillanatokat éltünk át, amiket csak spirituális vagy érzelmi úton lehet megközelíteni, mindig ezt mondta. „A Jóisten áldja meg a Jóistent!” Megéreztem, mit fejezett ki ezzel, meg is jegyeztem, hiszen eszembe szokott jutni, pedig huszonöt éve már, hogy hallottam. Ahhoz azonban, hogy megértsem, nekem mit jelent ez a gondolat, el kellett telni ezeknek az éveknek. Számomra olyan áldott pillanatokat ragad meg, amilyeneket nem az ember egyedül, hanem az ember és a teremtés együtt határoz meg. Montágh Imre gondolata mára érett be számomra.
Nagyon remélem, hogy lesz az életemben olyan dolog, amit majd én adhatok át. Valamikor valaki, akinek van hozzá szeme és füle, örökségként továbbvisz magával. Örülök, hogy vannak körülöttem ilyen gyerekek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervez tavaszi kirándulást?

Tovább olvasom