Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Hitvallás: a kapcsolatokról

Emberien szólni az emberiről. Ez a hitvallás, mely a személyes sorsot vezérlő elvek tételes, tömör megfogalmazása. Mások hitvallásának megismerése segíthet, hogy a hétvégi szieszta idején lelkünk utolérje testünket, hogy értelmet nyerjenek a hétköznapok.
„Azok közé az emberek közé tartozom, akik nap mint nap nagyon sok emberrel találkoznak, mert ilyen a munkájuk – rögzíti kiindulópontját Vladiszavlyev András (képünkön), a Csongrád Megyei Munkaügyi Központ igazgatója. – Számomra az a legfontosabb, hogy ha ebben az egyre gyorsuló világban megállok egy pillanatra és visszanézek a tegnapra, a tegnapelőttre, ne kelljen szégyenkezve lesütnöm a szemem.
Az ember tettei a környezetében visszatükröződnek – azok szemében, akik megmérik tetteinket, cselekedeteinket.

Mindent ahhoz a mércéhez mérek, amely bennem él, és azt teszem, amit becsületesnek és helyesnek érzek. Bármi történik, a belső hang megmondja, amit tettem, vállalható, vagy sem.

Az embernek az adott helyzetben kell eldöntenie, hogy a lehetséges megoldások közül mely tettünk a leghelyesebb. Mindig és mindenkinek nem lehet a kedvében járni, de törekednünk kell arra, hogy minden helyzetben azt a döntést hozzuk meg, amely az adott körülmények között a legmegfelelőbb.

A munkámban mindig többet vártam el magamtól, mint a környezetemtől. Ez lehetővé tette számomra, hogy emelt fővel követeljem meg azt, amit magam megteszek. Ezért természetesen áldozatokat kell hozni, de a ráfordított energia megtérül azzal, hogy megoldódnak a problémák.
A világ számtalan dolgot kínál az embernek az életben. Csodás tájakat, csábító árukat, remek könyveket, különleges ételeket, szóval mindent, ami vonzó lehet.

A legfontosabbak azonban: emberi kapcsolataink."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobban szenved, ha szorít a cipő

Christopher Lambert mellett Bicskey Lukács kapta a másik főszerepet A harag napja című filmben. Tovább olvasom