Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Hivatalos látogatást tesz Bécsben Schmitt Pál

Bécsbe vezet Schmitt Pál első hivatalos külföldi útja köztársasági elnökként. Az államfő kedden hivatalos munkalátogatást tesz Heinz Fischer osztrák elnöknél, valamint találkozik az osztrák parlament elnökével és ausztriai magyar szervezetek képviselőivel.
Az államfőt délelőtt katonai tiszteletadással fogadják a Hofburgban, az elnöki hivatal előtt. Ezt követően Schmitt Pál megbeszélést folytat Heinz Fischerrel, majd részt vesz a tiszteletére rendezett ebéden.

Délután a két államfő idegenvezető kíséretében látogatást tesz az osztrák állami kincstárban. Megtekintik többek között az osztrák császári koronát és a Német-római Birodalom uralkodóinak koronáját.

Az államfő bécsi programja az osztrák parlamentben folytatódik, ott a köztársasági elnök megbeszélést folytat Barbara Prammer házelnökkel.

Bécsi látogatása végén ausztriai magyar szervezetek képviselőivel találkozik Schmitt Pál.

Olvasóink írták

 • 5. deszkás 2010. szeptember 07. 14:41
  „És átadja a Schmidt Pál dijat .(ha már megalapitotta)”
 • 4. dodó 2010. szeptember 07. 12:24
  „"Joná Metzger izraeli országos főrabbi vezetésével nemzetközi rabbiküldöttség járt a Sándor-palotában, ahol Schmitt Pál kóser étellel vendégelte meg őket. A köztársasági elnökkel folytatott beszélgetése folyamán az izraeli főrabbi legfőbb gondja a magyarországi antiszemita szélsőjobb, pontosabban a Jobbik megerősödése volt, ezárt a szélsőjobb előidézte probléma ,,kezelésére" kérte föl Schmitt Pált. Semjén Izraelbe utazik, de sajnos vissza is jön.
  Az izraeli küldöttséget Joná Metzger, Izrael Állam országos askenázi főrabbija vezette, míg a magyarországit a magyaroktól való félelmében házát villanykerítéssel körülvevő Köves Slomo, a Hábád zsidó hászíd vallási irányzat rabbija vezette. Joná Metzger izraeli országos főrabbi poharazgatás közben kijelentette: nagyra értékeli Schmitt Pálnak és a magyar államvezetésnek a zsidósággal szemben tanúsított szívélyességét s azt, hogy kóser étellel vendégelte meg a rabbiküldöttséget. Ám...(ez az ,,ám" a lényeg, mert ezután következett a további zsarolás megindokolása). ,,Ám az óbudai zsinagóga újraavatásához nyújtott eddigi magyar kormányzati segítséggel egy időben aggasztó hírek érkeznek hozzánk a magyarországi antiszemita szélsőjobb, így a Jobbik megerősödéséről." Izrael Állam országos főrabbija ezután arra kérte Schmitt Pált, hogy ,,a jelenlegi magyar vezetés kezelje ezt a problémát, mielőtt az még veszélyesebb méreteket ölt".”
 • 3. koszone 2010. szeptember 07. 10:08
  „Hú,de okos megnyilvánulások:))))))”
 • 2. fles2 2010. szeptember 07. 08:02
  „Ugye a saját pénzén teszi ezt a icipici kiruccanást?”
 • 1. rozator 2010. szeptember 07. 05:46
  „Megtekintik többek között az osztrák császári koronát és a Német-római Birodalom uralkodóinak koronáját." Megnézi, jó lesz e Viktorra?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kónyi hangfelvétel - a Fidesz elhatárolódott

Az MSZP páratlan zsarolási kísérletnek nevezte a történteket, s a Fidesz is elhatárolódott attól a… Tovább olvasom