Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Hivatalos lett a hat Windows Vista verzió

Nyilvánosságra hozták a Windows Vista operációs rendszerének különböző változatairól szóló részleteket.
A termékcsalád hat változatban: Business, Enterprise, Home Basic, Home Premium, Ultimate és Starter; ezek közül az első kettőt üzleti, a következő hármat otthoni használatra, az utolsót pedig fejlődő országok felhasználói számára kínálják. A Windows Vista Starter kivételével valamennyi változat elérhető lesz 32 és 64 bites változatban is. A "legokosabb" változat, az Enterprise csak olyan ügyfelek számára lesz elérhető, akiknek birtokában lévő számítógépek Microsoft Frissítési Garancia vagy Microsoft Enterprise Agreement nagyvállalati licencszerződés hatálya alá esnek.

A Windows Vista verzióinak főbb funkciói

Windows Vista Business
Új felhasználói felület Windows Vista Aero névvel, amely arra hivatott, hogy a lehető legjobban tervezett, legnagyobb teljesítményű képi megjelenés élményét biztosítsa. A Windows Vista Aero design-ja professzionális megjelenésű, áttetszően üvegszerű, olyan kifinomult képi hatásokkal, mint a dinamikus tükröződés és a finom animációk, valamint a Window Flip és a Flip 3D navigációs tulajdonságok.
A fenti navigációs tulajdonságokon kívül a Windows Vista Business minden eddiginél könnyebben kezelhetővé teszi nagymennyiségű dokumentum kezelését. A keresés funkció a rendszer több helyére történő integrálásának és a fájlrendszerezés új módjainak köszönhetően a Windows Vista Business segít az üzleti felhasználóknak, hogy gyorsan megtalálják, amit keresnek.

Tablet PC technológia, amely a billentyűzet használata helyett digitális toll vagy érintés segítségével is lehetővé teszi a PC-vel való kommunikációt.

Windows Vista Enterprise 
A Windows Vista funkciói plusz Windows BitLocker meghajtótitkosítás, amely segít megelőzni, hogy a bizalmas adatok és a szellemi tulajdon illetéktelen kezekbe kerüljön, amennyiben egy számítógép elvész vagy ellopják.

A Windows Vista Enterprise egyik beépített szolgáltatása, a Virtual PC Express lehetővé teszi, hogy egy átörökített alkalmazás az átörökített Windows operációs rendszeren fusson változatlan formában egy virtuális környezetben a Windows Vista Enterprise alatt.
Alrendszer a UNIX alapú alkalmazások számára, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy UNIX alkalmazásokat futtassanak változatlan formában egy Windows Vista Enterprise alapú PC-n.
Windows Vista Aero új felhasználói felület a Vista ezen verziójában is elérhető

Windows Vista Home Basic
Új Start menü és keresési funkció: egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a használni kívánt alkalmazások és dokumentumok megkeresését
Internet Explorer 7 beépített adathalászat elleni védelemmel
Szülői felügyelet: lehetőséget ad arra, hogy korlátozzák a gyermekek által a számítógép előtt eltöltött időt, a látogatott honlapokat vagy azt, hogy milyen játékokat játszhatnak

Windows Vista Home Premium - Windows Vista Home Basic funkciói plusz
Windows Vista Aero új felhasználói felület a Vista ezen verziójában is elérhető.

Windows Vista Home Premium
Integrált kereső funkciót tartalmaz az operációs rendszer egészében, ezáltal segítve a felhasználókat, hogy könnyedén rendszerezzenek és egyszerűen megtaláljanak dokumentumokat, képeket, mozifilmeket, videókat és zeneszámokat.

Legfontosabb jellemzője, hogy valamennyi Media Center szolgáltatás lehetőségét tartalmazza, így képes arra, hogy a PC-t egy mindent átfogó házi szórakoztató központtá változtassa. A felhasználók a Media Center segítségével nézhetnek és rögzíthetnek TV-műsorokat (még HDTV-t is), illetve elérhetnek új típusú internetes szórakoztató anyagokat. Lehetővé teszi azt is, hogy a Windows Vista Home Premium-ot összekapcsolják az XBOX 360 rendszerrel, ezáltal kiterjesztve a Media Centert a lakás több helyiségére.
Tartalamzza a Tablet PC technológiát is, amely a billentyűzet használata helyett digitális toll vagy érintés segítségével is lehetővé teszi a PC-vel való kommunikációt.
A beépített DVD író funkciónak köszönhetően a felhasználók minden nehézség nélkül írhatnak adat vagy video DVD-re személyes videókat, képeket és fájlokat, és könnyedén készíthetnek professzionális házi videókat, amelyeket aztán megoszthatnak családjukkal és barátaikkal.

Windows Vista Ultimate
A Windows Vista Enterprise és a Windows Vista Home Premium összes funkcióját tartalmazza.

Forrás: Napi Online

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes jogsegély

Győr. Az MSZP Győr és környéke Szervezete holnap 17 órától ingyenes jogi tanácsadás tart a Herman… Tovább olvasom