Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Hó közepén energiaadó- bevallás

A vám- és pénzügyőrség regionális parancsnoksága a Kisalföldön keresztül tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy az energiaadóról szóló törvény hatálya alá tartozó adóalanyoknak az adókötelezettséget havonta kell megállapítania, bevallania és befizetnie.
Az adóalanynak, az adó-visszaigénylésre jogosult személynek a tárgyhót követő hó 15. napjáig kell eleget tennie kötelezettségének, illetve ettől az időponttól igényelheti vissza az energiaadót.

Az első bevallást 2004. február 15-ig kell benyújtani a megyeszékhelyen működő jövedéki adóügyben eljáró vámhivatalokhoz. A villamos energia és földgáztermékek után fizetendő energiaadót a VPOP Energiaadó bevételi számlára – MÁK 10032000-01037375 – kell befizetni.
Annak érdekében, hogy az adóalanyok adóbevallási kötelezettségüknek maradéktalanul eleget tudjanak tenni, elkészült a „Havi bevallás a fizetendő, illetve visszaigényelhető energiaadóról, valamint az önellenőrzéssel történő helyesbítésről" elnevezésű formanyomtatvány, amely – térítés ellenében – beszerezhető a megyeszékhelyeken működő jövedékiadó-ügyben eljáró vámhivataloknál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

INFORMÁCIÓK A GYŐR EGYETEMRŐL

A Széchenyi István Egyetem szakjairól, a felvételi teltételekről, a jelentkezési lap kitöltésnek… Tovább olvasom