Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Hódít az internetes koldulás

Semmi sem zavarja jobban az internet felhasználókat, mint a spam e-mail üzenetek, melyek sokszor lehetetlenné is teszik a postafiókok használatát - derül ki abból a felmérésből, amit a Network Society nevő amerikai számítógépes szokásvizsgáló cég készített.
A bosszúsági listán a spam megelőzi a pop-up ablakokat, valamint a pornólapokat reklámozó hirdetéseket. Az internetezők szerint ez utóbbi kettővel sokkal könyebb megküzdeni, hiszen már kiváló hirdetésellenes programokat lehet letölteni, melyek a pop-up ablakokra is vigyáznak.

A spam ellen azonban sokszor az elővigyázatosság sem ellenszer, mert az adatbázisokba kerülő e-mail címeket a spam robotok könnyedén le tudják olvasni, tömegpostázó szoftverek segítségével pedig egyszerre ezer és ezer ilyen címre juttatható el az üzenet.

Szakértők szerint a spam - amely a világ több országában törvényellenes és büntetendő cselekedet - az oka annak, hogy a felhasználókban megcsappant a bizalom még az antispam politikát folytató ingyenes e-mail szolgáltatókkal szemben is.

A kéretlen e-mail üzenetekről hiába mutatta ki több hirdetési marketinggel foglalkozó vállalat is, hogy több kárt okoznak, mint hasznot, a küldőkedv nem csappant. A legtöbb spam e-mailt egyébként a fejlődő országokból és Ázsiából küldik, a cél pedig a fejlett internetes kultúrával rendelkező országok. Nem ritka az sem, hogy a célba vett címeket szabályos koldulási céllal szórják meg, a tartalom pedig rendszerint pénzt kérő éhező afrikai családokról, vagy poltikailag elnyomott "eszmékről" szól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új hangra ébredünk

Csaknem két hónapja, hogy a reggeli joghurt és a fogmosás között felkaptam a fejem: a Danubius… Tovább olvasom