Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Hoffmann: áldozni kell a felsőoktatásra

Mivel az államnak fent kell tartania a közoktatási intézményeket, ezért kevesebb pénzből gazdálkodnak majd az önkormányzatok - mondta a közoktatási államtitkár.
Mivel az iskolafenntartással az államnak azt az összeget is elő kell teremtenie, amelyet korábban a települések biztosítottak, elkerülhetetlen a forrásátcsoportosítás, kevesebb pénzből gazdálkodnak majd az önkormányzatok - tudatta a Magyar Hírlappal Hoffmann Rózsa.

A lap keddi számában azt írta: az oktatási államtitkár szerint egyértelművé kell tenni, hogy az oktatásra muszáj áldozni. "Ne azzal foglalkozzunk, hogy miből lesz pénz a közoktatásra, hanem azzal, hogy előteremtsük a szükséges forrásokat. Olyan nincs, hogy nincs pénz. Ha a pedagógus-életpályamodelt nem lenne miből finanszírozni, az a magyar iskolarendszer összeomlásához vezetne" - fogalmazott.

Olvasóink írták

 • 3. deszkás 2011. szeptember 20. 13:54
  „Más:a 23kg-os súlyú unokámnak 9.5kg-os (!!!) a táskája! Ez Pozsgai Művelődési minisztersége óta nem tűnt fel senkinek?”
 • 2. Együgyű 2011. szeptember 20. 10:08
  „Hoffmann: áldozni kell a felsőoktatásra
  Mivel az államnak fent kell tartania a közoktatási intézményeket, ezért kevesebb pénzből gazdálkodnak majd az önkormányzatok - mondta a közoktatási államtitkár.
  De okos ez a múltból meg örökölt Rózsika néni! Szerinte az Önkormányzatok gazdagodnak és gazdagok. Mintha nem ezt hallottam volna? Igaz én nem a székében ülök, és nem ezt mondják nekem. Áldozni meg itt a Szép Magyar demokratikus hazánkban nekünk mindenért kell. Rózsika is sokáig tanult és ez már feljogosítja a butaságra? Megint a munkája minősége nem számít? Országjáró körútján csak bókolókkal találkozott?
  Ugyan már összeomlik úgy is a közoktatás (Úgy nevezett ingyenes.), egészségügy, stb....!
  Ezt csak Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) stratégiai államtitkára tudja felülmúlni.
  Éljen a Fidesz-KDMP pártszövetsége és kiszolgálói!!! Ámen!
  Az új pénzes vezetőréteg ki fog alakulni.
  OFF”
 • 1. deszkás 2011. szeptember 20. 09:37
  „Eddig nem ezt tettük?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összedőlt a sportpálya öltözője Versegen

Két ember könnyebben megsérült, amikor összedőlt a sportpálya öltözője a Pest megyei Versegen. Tovább olvasom