Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Hoffmann: bérkompenzációt kap négyezer pedagógus

A kompenzációban részesülő pedagógusok november elején kapják meg a kiegészítő összeget szeptember elsejéig visszamenőleg.
November elején fizethetik ki a kormány szerdai döntése alapján a mintegy négyezer pedagógusnak járó bérkompenzációt. Ők azok, akiknek nem emelkedett a fizetésük a szeptembertől érvényes, 160 ezer pedagógust érintő béremelés ellenére. Erről Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár beszélt csütörtökön Békéscsabán, a Békés Megyei Kormányhivatal tanévkezdő konferenciáján.

Az államtitkár az MTI-nek elmondta, az érintett négyezer pedagógus között sok a vezető, általában nagy számú túlórával, különböző munkáltatói juttatással és egyéb kiegészítő pótlékkal. Számításaik szerint száz-kétszázra tehető azoknak a száma, akiknek csökkent a jövedelmük - jegyezte meg, hozzátéve, hogy ez azonban megfelel az igazságosság elvének, hiszen túlórát valóban elvégzett túlmunkáért fizetnek minden területen, és a pedagógusi bérrendszerben "ilyen mennyiségű túlórák nem lesznek".

A kompenzáció mértékéről és feltételeiről szólva Hoffmann Rózsa felhívta a figyelmet arra, általános elvek alapján határozzák meg a kompenzáció összegét és nem szubjektív vélemények alapján. Szeretnék, ha az érintettek is azt éreznék, nem jártak rosszul a szeptemberi béremeléssel. Az összegek megállapítása hosszabb időt vesz igénybe - tette hozzá.

A kompenzációban részesülő pedagógusok november elején kapják meg a kiegészítő összeget szeptember elsejéig visszamenőleg - mondta. Kiemelte, hogy kompenzáció nélkül Magyarországon a pedagógusoknak nagyjából 97 százaléka, mintegy 155-156 ezer pedagógus szeptembertől lényegesen nagyobb jövedelemhez jut, mint 2012-ben.

Megjegyezte, a pedagógusok fizetésének emelése folytatódni fog, 2013. szeptember elseje az első lépcső volt. Hoffmann Rózsa hangsúlyozta, az eddigihez képest másfajta munkaszervezésre kell készülniük a pedagógusoknak, és "elkötelezett munkát várnak tőlük".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics: nem a bankárok oldalán állunk

Stratégiai ágazatok nem kerülhetnek veszélyes mértékben külföldi kézbe - mondta a… Tovább olvasom