Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Hoffmann: minden feladattal határidőre végzünk

Az oktatási államtitkár Békéscsabán beszélt a közoktatás átalakításáról.
Megfeszített munkával, minden feladattal az előre kijelölt határidőket tudják tartani a közoktatás átalakítása során - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár csütörtökön Békéscsabán tartott sajtótájékoztatóján, ahol a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ helyi tankerületi igazgatóit mutatta be.

"Ebben a sokszor széthúzással terhelt társadalomban, ahol az emberek néha, csip-csup dolgokért egymás torkának esnek - némi túlzással - azt tapasztalom mindenhol, ahol megfordulok és irányítom ezt az átmenetet, példás együttműködésről tesznek tanúbizonyságot a szereplők" - fogalmazott az államtitkár azt követően, hogy felvázolta az oktatásban végbemenő változásokat.

Hoffmann Rózsa hozzátette: országosan az önkormányzatok többsége emellett a munka mellett is komoly felelősséget vállalt. Ugyanis a törvény értelmében a 3000 fő alatti lakossággal rendelkező önkormányzatoknak nem volt kötelessége, hogy az iskolák működtetését vállalják, de 93 önkormányzat jelentkezett erre. 55 esetben az illetékes bizottság meg is adta az engedélyt. Azok közül pedig, akik 3000-es lélekszám felettiek, 227 önkormányzat jelezte, hogy a működtetést nem tudja vállalni. Arról, hogy melyektől veszi át az állam a működtetést is a fenntartás mellett, a napokban születik döntés.

A feladat alól kilépő önkormányzatoknak azonban ezért cserébe anyagilag hozzá kell járulniuk a központi költségvetéshez - tette hozzá.

Az oktatási államtitkár ezt követően bemutatta a térség kilenc - Békéscsaba, Gyomaendrőd, Szarvas, Békés, Gyula, Orosháza, Mezőkovácsháza, Szeghalom, Sarkad - tankerületi igazgatóját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vona: a közmunka nem teremt igazi munkahelyeket

Helyette a piaci alapon való termelés elősegítése lenne a megoldás - mondta a Jobbik elnöke. Tovább olvasom