Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Hoffmann: nincs káosz a tankönyvellátásban

Szeptember 2-án minden általános iskolás diák névre szólóan megkapja a tankönyveit - mondta a köznevelési államtitkár.
Hoffmann Rózsa szerint nincs káosz a tankönyvellátásban, szeptember 2-án minden általános iskolás diák névre szólóan megkapja a tankönyveit.

A köznevelési államtitkár csütörtökön Kőszegen, a Tranzit - Fesztivál a határon elnevezésű ifjúsági közéleti rendezvénysorozat keretében folytatott kerekasztal-beszélgetésen kijelentette: a tankönyvek 70 százaléka már az iskolákban van.

Hozzátette: a Tankönyvellátó a többi tankönyvet is határidőre ki fogja szállítani, de 1 millió 300 ezer diák könyveit nem lehet egyik napról a másikra eljuttatni a címzettekhez.

Az államtitkár szavai szerint akiknek az iskola leadta az adatait, annak a Tankönyvellátó küldött csekket, de akinek esetleg még sincs a befizetéshez szükséges utalványa, az még pótolhatja, ha az iskolával felveszi a kapcsolatot.

Hoffmann Rózsa a közoktatásban lezajlott állítólagos "államosításáról" szólva kijelentette: az iskolák 64 százaléka került át állami fenntartásba, szavai szerint a magyar iskolarendszer még ma is színes és változatos, a tananyag azonban egységes.

Az államtitkár a pedagógus-életpályamodellről szólva kijelentette: a Nemzeti Pedagógus Kar létrehozása a pedagógushivatás anyagi és erkölcsi elismertségét szolgálja.

Szavai szerint az ország teherviselő képessége miatt ugyan nem tudnak a pedagógusoknak szeptembertől annyi béremelést adni, mint amennyit a törvényben meghatároztak, de azt komoly eredmények nevezte, hogy a béremelés értékállóságát biztosították.

Hoffmann Rózsa egy kérdésre válaszolva kijelentette: ha egy év múlva is jelenlegi posztján lesz, szívesen foglalkozna az érettségi rendszerének reformjával.

Olvasóink írták

 • 8. sultane 2013. augusztus 24. 15:12
  „Tavaly iskolás gyerekes szülőknek szabadságot kellett kivennie,akkora volt a káosz az osztás körül. Korábban megkapták a szülők a könyveket pl. ebédszünet alatt fél órában, tavaly 5 órába tellett mire sorra kerültek és megkapták a pakkot... Kíváncsi vagyok idén milyen "élményekkel" gazdagodnak ismerőseim...
  Mi lesz a középiskolások könyveivel?????”
 • 7. furioso 2013. augusztus 24. 07:00
  „"Hoffmann Rózsa szerint nincs káosz a tankönyvellátásban, szeptember 2-án minden általános iskolás diák névre szólóan megkapja a tankönyveit."
  Korábban augusztus végéig megkapták a diákok a tankönyveket az iskolában, helyben fizetve. Most meg...?
  Valahol azt olvastam, hogy a tankönyvek előállítóit csak októberben fogják kifizetni. Addig hol dekkol, kinek kamatozik az előre befizetett (sok)milliárdos összeg?”
 • 6. X_Y 2013. augusztus 23. 13:26
  „5. csmano 2013.08.23. 08:18
  "Esetleg javaslom, hogy minden megyében más hónapba kezdődjön a tanév, "

  Sőt, a dunántúli megyékben páros évben, a Duna-Tisza közötti megyékben páratlan évben, a tiszántúli megyékben pedig szökőévben kezdődjön tanév... A tankönyveket csak a diák veheti át személyesen, mindkét szülő kíséretében. A nyugati országrészben lakók minden hónap második csütörtökén reggel 8-8:30 között Záhonyban a tankerületi vezető megbízottjától. A keleti országrészben lakók esetén hasonlóan személyesen szülői kísérettel Szentgotthárdon minden második hónap harmadik szerdáján 9-9:30 között. Az utazás megkönnyítése érdekben aki igazoltan tankönyvért megy, annak csak a gyorsvonati pótjegy 75%-kát kell kifizetnie. Igazolást minden hónap negyedik hétfőjén 10-10:30 között lehet beszerezni a váci tankerületi hivatalban...”
 • 5. csmano 2013. augusztus 23. 08:18
  „És mi lesz a középiskolásokkal, ők ráérnek oktoberig?
  Mi az a határidő, amíg ki kell szállítani (december 31)?
  Amikor központosítottak, államosítottak, nem tudták, hogy 1,3 millió gyerek könyvét ki kell majd szállítani? Hogyan készítették elő az államosítást?
  Esetleg javaslom, hogy minden megyében más hónapba kezdődjön a tanév, és akkor nem okoz gondot a tankönyvellátás :)”
 • 4. X_Y 2013. augusztus 23. 04:59
  „A problémák egyetlen oka a sok felelőtlen ember aki gyereket csinált. Ne várják el hogy Rózsika az összes ilyen felelőtlen ember gondjaival foglalkozni fog - annál az ő ideje értékesebb :)”
 • 3. hangman 2013. augusztus 22. 22:11
  „Tudjuk, pont úgy fogják kézhez kapni, mint a csekkeket.”
 • 2. exdeus 2013. augusztus 22. 20:54
  „Megkapja 2-án, és 3-án már tanuljon is belőle. És mivel ugye négyig kötelező bent maradnia, anyuka és apuka és a család többi tagja csomagolhatja kalákában hétfőn későn délután, hogy minden meglegyen...”
 • 1. info 2013. augusztus 22. 19:43
  „"szívesen foglalkozna az érettségi rendszerének reformjával" Na még-csak az kellene!!!még ezt is szétzilálni.........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a szocialisták hamisítják az adatokat

Önkritikát a bukott baloldalnak kellene gyakorolnia - írta közleményében a Fidesz szóvivője. Tovább olvasom