Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Hoffmann: politikai indíttatású a pedagógustüntetés

A tüntetés igen csekély részvétel mellett zajlott le, de mint minden előre bejelentett demonstráció, törvényes volt - mondta az államtitkár.
Politikai indíttatásúnak nevezete újságírói kérdésre Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár a pedagógus és civil szervezetek vasárnapi tüntetését egy sajtótájékoztatón Zircen vasárnap délután.

Az államtitkár megjegyezte: a tüntetés igen csekély részvétel mellett zajlott le, de mint minden előre bejelentett demonstráció, törvényes volt.

Az más kérdés, hogy a követeléseik teljesen illuzórikusak és nem annyira szakmaiak, mint inkább politikaiak - jelentette ki.

Hozzátette: "ezt mutatja az is, hogy a legkisebb szakszervezet mellé társul odaszegődött hálózatok együttesét nem bejegyzett szervezetek alkotják, amelyekről nem lehet tudni, hogy kiket képviselnek, hogy milyen felhatalmazásuk van. E "laza szerveződések antidemokratikusnak kiáltják ki a mostani kormányzatot, amely szabályos, jogszerű választások után nyerte el a kétharmados többségét, a maguk maroknyi kisebbségének akaratát akarják rákényszeríteni a társadalomra" - fogalmazott az államtitkár.

A zirci Reguly Antal általános iskolában tartott sajtótájékoztatóján Hoffman Rózsa beszélt arról is, hogy a kormány a Nemzeti Tehetség Program kétéves cselekvési programjában 2,3 milliárd forint keretösszeget biztosít a tehetséggondozási pályázatokra.

A program több száz pedagógus anyagi és erkölcsi támogatását is lehetővé teszi, erre a kormány 219 millió forintot biztosít - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint az elismerés odaítélésénél azon általános és középiskolai, valamint szakiskolai pedagógusok élveznek előnyt, akik legalább öt évre visszamenőleg, a 2008/2009-es tanévtől kezdve folyamatosan kiemelkedő szakmai munkát végeznek a diákok felkészítésében az országos tanulmányi versenyekre, a diákolimpiákra.

A pályázatot néhány napon belül írják ki - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón Bácsiné Nyíri Éva igazgató-helyettes üdvözölte a közművelődési rendszer megújítását, Emődiné Csapó Barbara, a szülői közösségek elnöke pedig a szülők nevében örömét fejezte ki a hittan és erkölcsoktatás, valamint a mindennapi testnevelés bevezetéséért.

Hoffmann Rózsa a sajtótájékoztató után a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett városi ünnepségen mondott beszédet.

Olvasóink írták

 • 6. grafika88 2013. június 03. 13:48
  „Gaskó <moderálva> !Pedig neki a dolgozók oldalán kéne állni ! Nem az éppen aktuális hatalmi ,elnyomók között.”
 • 5. Qllancs 2013. június 03. 10:53
  „Rózsikanéni ! Miért kell az embereket hülyének mézni?? Mert ezt adta ki ov. parancsba?!!
  A pedagógusokat nem kell már megvezetni! Tönkretették az eü, t , tönkretették az :oktatást ! hülyére vették a diákokat !! Az egész ország népét..aki nem fideszes..már nem is ember !!

  MIÉRT Küldtek el sok tanárt?? a képzettek közzül?? Nem volt béremelés már v. 5 éve ! Se " böskeutalvány " !!! se túlóra pénz !! Csak növelt óraszám ! Hogyan lehet az pl. 9 éves munkaviszonnyal, 2 egyetemi diplomával :87 000.- ft visz haza ???
  Szégyen és gyalázat !! ahogy elbánnak velük !”
 • 4. Roland1000 2013. június 02. 21:40
  „"Politikai indíttatásúnak nevezete újságírói kérdésre Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár a pedagógus és civil szervezetek vasárnapi tüntetését egy sajtótájékoztatón Zircen vasárnap délután."

  Hoffmann Rózsa elfelejti, hogy mi a tisztsége, kiket képvisel, és mi a dolga. Legalább egy kis együttérzést tanúsíthatna...”
 • 3. pirosmedence 2013. június 02. 19:32
  „Persze, hogy politikai indíttatású, mert Hoffmann meg Balog valótlant állít. A pedagógus életpálya-modell nem lesz, hiába mondják, hogy nagyon közel állnak a bevezetéséhez, a pénzügyminiszter meg pénteken a Hír tv-ben fehéren- feketén megmondta, hogy nincs rá pénz! Akkor itt most valaki hazudik! A cikkeben olvasható ( nem tudni, kik, de nem baj) Bácsiné meg Emődiné: na, ezt a két tyúkot meg inkább felejtsük el, inkább a fagyit nyalják, az finomabb......”
 • 2. tzs_szeged 2013. június 02. 19:20
  „"Politikai indíttatásúnak nevezete újságírói kérdésre Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár a pedagógus és civil szervezetek vasárnapi tüntetését egy sajtótájékoztatón Zircen vasárnap délután."

  Igen. Az Orbán-Hoffmann-féle oktatáspolitikátok elutasítása.”
 • 1. CsImre 2013. június 02. 19:06
  „Igen, a tüntetés az egyik módja, hogy az állampolgárok beleszóljanak a politikába, amit a politikusok (köztük Hoffmann) elloptak tőlük. Van, akinek nem kell tüntetnie, mert az Ő érdekei érvényre jutnak anélkül is, csak ehhez jó helyre kell helyezkedni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ vasárnapi nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a június 2-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom