Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Hoffmann: rendben zajlik az iskolák állami átvétele

A tapasztalatok megnyugtatóak, úgy látjuk: a folyamat rendben zajlik - mondta az oktatásért felelős államtitkár.
Az eddigi tapasztalatok arra utalnak: rendben zajlik az iskolák állami átvételének folyamata - jelentette ki az oktatásért felelős államtitkár szerdán az Emberi Erőforrások Minisztériuma Együtt a jó iskoláért című országjáró körútjának ceglédi állomásán.

Hoffmann Rózsa a szakmai fórumot megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ahogyan eddig, úgy a programsorozat negyedik állomásán, Cegléden is igyekszik személyes benyomásokat szerezni az iskolák átadás-átvételéről.

"A tapasztalatok megnyugtatóak, úgy látjuk: a folyamat rendben zajlik" - fogalmazott az államtitkár, aki kérdésre válaszolva hozzátette: a nagy átalakításokhoz hasonlóan a közoktatási rendszer megújítását is törvényalkotással kellett kezdeni, ami az eredeti elképzelésekhez képest elhúzódott és jelentősen módosult. A megvalósítás ezért valóban gyors, ám nem jár akkora fennakadásokkal, amekkorákat a változtatás ellenzői "vizionáltak" - mondta. Ezt támasztja alá a minisztériuma és több pedagógus-szakszervezet között a minap létrejött megállapodás is.

Hoffmann Rózsa ugyancsak kérdésre válaszolva jelezte: az iskolaigazgatók kinevezésének államtitkári jogkörbe utalása elsősorban "presztízsnövelő aktus", a kiválasztás azonban ezután is helyi szakmai javaslatokra épül.

Bögös István, a ceglédi Várkonyi István Általános Iskola igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: az átalakítás nem okozott zavart az intézmény mindennapjaiban. Ugyanakkor utalt arra: remélik, hogy az eddigi oktatási "reformhullámvasút" megáll és tartós pályára áll a köznevelés rendszere Magyarországon.

Csajka Józsefné Rebek Éva tankerületi igazgató közölte: a ceglédi járáshoz tartozó tizenkét település közül négy helyen vette át a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az iskolák működtetését. "Csak feladatokat látunk, problémát nem" - fűzte hozzá.

Földi László, a város fideszes polgármestere arról beszélt: büszkék arra, hogy Cegléd igazi iskolaváros, és ezen a most formálódó, új oktatási rendszer sem változtat. Közölte: a közoktatás állami feladat, az iskolák állami fenntartásba vételének lehetővé tételével tehát csak ennek elismerése történt meg.

Olvasóink írták

  • 3. pirosmedence 2013. január 24. 08:04
    „Hogy hazudnak!!!!!! Hol élnek ezek? Másik bolygón??? Nem igaz: rengeteg a gond, senki nem tud semmit, tanácstalanság, rögtönzés, káosz!! A cikk fidesz-propaganda!”
  • 2. Jozsoci 2013. január 24. 02:59
    „Az óraadó tanárok megkapták már a december havi járandóságukat? Nagyon hallgat a Békés megyéből idehozott pártkatona asszony.”
  • 1. tzs_szeged 2013. január 23. 19:38
    „Jön-e Szegedre ez némber?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: az ország végre letért az eladósodási pályáról

Magyarország az egyetlen, amely 2010 óta jelentősen csökkenteni tudta az adósságát az EU-ban. Tovább olvasom