Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Hoffmann Rózsa nem mond le

Az államtitkár lemondását hétfőn az felsőoktatási keretszámok ellen szervezett fővárosi hallgatói demonstráción követelték.
Hoffmann Rózsának nem áll szándékában lemondani. Az oktatásért felelős államtitkár ezt egy más témában tartott sajtótájékoztatón jelentette ki kedden.

Az államtitkár lemondását hétfőn az felsőoktatási keretszámok ellen szervezett fővárosi hallgatói demonstráción követelték.

Hoffmann Rózsa hathatós segítségnek nevezte a Diákhitel2 konstrukciót, amely 2 százalékos, államilag támogatott hitelt biztosít a felsőoktatásban tanulók számára. Az államtitkár megfogalmazása szerint saját gyermekeinek és unokáinak is azt ajánlaná, hogy vegyék fel a hitelt.

Az államtitkár nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy mi a kabinet szándéka a keretszámokkal a szerdai kormányülésen. A politikus hozzátette: további tárgyalásokat terveznek a hallgatókat legitim módon képviselő Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával. Emlékeztetett rá, hogy a szakminiszter keddre egyeztetést hívott össze, amelyre azonban a hallgatók képviselői nem mentek el.

Olvasóink írták

 • 20. tüsök 2012. december 12. 08:45
  „Nem Hoffmannak kellene lemondani, hanem az egész kormánynak.De szép is lenne.”
 • 19. makovaros 2012. december 12. 08:31
  „Pedig lemondhatna már végre totál szétcseszte az oktatást”
 • 18. balihoho 2012. december 12. 07:49
  „Végre kinyílt a fiatalok szeme! Érzékelik, hogy jövőjükről van szó, hogy ezzel játszik a nyugdíjasoknak köszönhetően, kétharmaddal bármit megtehető kormány, amely már több mint két éve köp arra, miért ültették őket a parlamentbe. Hát nem éppen azért, hogy csak a saját jólétüket növeljék, a köznépet pedig dupla adóterhekkel, nyomasztó jövőképet vizionálva, inflációt gerjesztve, nyúzzák.”
 • 17. qrumpli 2012. december 12. 05:20
  „Bolond lenne lemondani!!
  Ennyi lóvéé amennyit ez a rosszindulatú némber keres akár főmajomnak is nevezhetnének.”
 • 16. picipest 2012. december 12. 04:27
  „És ez a hazug Hoffmann az oktatási államtitkár..Rózsika néni, mi történt 2006 óta?????”
 • 15. x 2012. december 11. 22:48
  „11+12: Igazatok van. Például Németországban (tartományonként variálva) van tandíj, amellett évtizedek óta (szövetségi szinten) diákhitel. Az utóbbi ott a hetvenes években ösztöndíjnak indult, de pár éven belül, aránylag gyorsan diákhitellé vált.”
 • 14. krisztoballit 2012. december 11. 22:47
  „Király75
  Akár igazad is lehetne, a probléma csak az, hogy a létszámkeret csökkentése MINDEN képzési területen megnyilvánul, elég drasztikus mértékben. A különböző területek finanszírozásának arányai nemigen változnak, ami nem mutat előrelépést afelé, amit Te említesz. A kormány a munkahelyteremtés és a frissdiplomások támogatása helyett inkább csak mégtöbb lehetőséget vág keresztbe, ami lényegi megoldást nem jelent a problémában. Ugrásszerűen meg fog nőni a külföldre tanulni menő hallgatók száma.
  Másrészről, a kormánynak ez a lépése nemcsak a hallgatókra hat, de a hallgatók létszámán és az egyetemeknek nyújtott támogatásokon keresztül a felsőoktatási intézmények fenntarthatóságát is komolyan veszélyezteti.
  Más: nem tudom, hogy kevered ide 2006-ot, és hogy mi köze van az akkori eseményeknek a mostaniakhoz, vagy a diáksághoz. Miért kellett volna 2006-ban a diákságnak szervezetten tüntetni?”
 • 13. krisztoballit 2012. december 11. 22:41
  „Power
  A nálunk fejlettebb demokráciákat nem biztos, hogy szerencsés velünk összehasonlítani, sem kulturális, sem politikai, sem gazdasági, sem társadalmi szempontból. Egyébként igazad van, de a kiút nem a rendszer egyik napról másikra történő hirtelen megváltoztatásában rejlik.”
 • 12. Király75 2012. december 11. 21:50
  „Nem hallottam róla hogy 2006 őszén az egyetemisták kiálltak volna az akkori rendszer igazságtalanságai, túlkapásai ellen, szervezetten. Ez nem érdekelte őket. A keretszám csökkentést bizonyos szakokon szükségesnek találom, mert egyszerűen túlképzés van. Diplomás mosogatókat Londonba luxus kiképezni sok esetben.”
 • 11. Power 2012. december 11. 21:22
  „5. Attis2 2012.12.11. 19:27
  Jól fogalmazott. Az egyetemisták nálunk fejlettebb demokráciákban is igénybe veszik a diákhiteleket a tandíjak kifizetésére. Láss is ne csak nézz!”
 • 10. Connecticut 2012. december 11. 21:07
  „pedig lemondhatna, bontanám is a pezsgőt :)”
 • 9. Egyolvasó 2012. december 11. 20:58
  „Gyerekek, gondolkozzatok már! Miért mondana le?? Ti dobnátok össze neki azt a sz@ros kis alamizsnát amit megszavaztak maguknak?? Ugye, hogy nem?? Akkor pedig marad tovább a helyén, ha a popótokat a földhöz veritek akkor is.”
 • 8. itthon 2012. december 11. 20:58
  „Minden elismerésem a demonstrálóknak !!!”
 • 7. csillogás 2012. december 11. 20:46
  „Mi?rt mondana le? T?l sz?p lenne!”
 • 6. tzrtz 2012. december 11. 19:48
  „Meg is hőmérőztetném a hölgyet, ha bejelentené, hogy lemond. Fideszes politikus még nem mondott le soha a pozíciójáról. Ha mégis, akkor azt jobban meg kell vizsgálni: vagy mégsem volt fideszes igazából, vagy valami sötét hátsó indoka volt.”
 • 5. Attis2 2012. december 11. 19:27
  „Az államtitkár megfogalmazása szerint saját gyermekeinek és unokáinak is azt ajánlaná, hogy vegyék fel a hitelt.

  Hát ha ezt megtudják a gyermekei,hogy ezt nyilatkozta,nem csak hogy megtagadják az anyjukat,de még az unokáit sem fogja látni...”
 • 4. tzs_szeged 2012. december 11. 19:24
  „"Ez a tisztességes szélkakas tökéletesen beleillik abba az erkölcstelenségbe, amit a kormány folytat!"

  Ez a politikai k*rva a 80-as években összefeküdt az MSZMP-vel - saját bevallása szerint érdekből - aztán váltott, és összefeküdt a keresztényekkel. Lemondani nem fog, amíg érdekei azt kívánják, hogy maradjon.”
 • 3. MisiMokus 2012. december 11. 18:58
  „Mikor mond le Hoffmann Rózsa ? Miért nem mond le Hoffmann Rózsa ?
  Miért nem mond le Orbán Viktor ?”
 • 2. Balrogb 2012. december 11. 18:56
  „"Emlékeztetett rá, hogy a szakminiszter keddre egyeztetést hívott össze, amelyre azonban a hallgatók képviselői nem mentek el."
  Ez kicsit félreérthető. Tisztára úgy hangzik, mintha a hallgatók képviselői direkt, betartva, anélkül, hogy válaszoltak volna a meghívásra, unintelligens módon nem mentek volna el. Holott, erről szó sincs. A hallgatók csak annyit mondtak, hogy nem megfelelő az időpont. Azt hiszem, ez érthető, hiszen vizsgák vannak, és egyik napról a másikra időpontot kapva nem mindig lehet elintézni, hogy ott tudjon lenni az ember.
  A hallgatók emellett kifejezték, hogy nem zárkóznak el a kommunikációtól, más időpontban nagyon is nyitottak a tárgyalásra. Hiszen ők is ezt szeretnék.”
 • 1. Ebgondolat 2012. december 11. 18:06
  „A KDNP Hivatalos közleménye:

  "Az egyetemi tanév kezdetén, ezekben a napokban több magyar egyetemi városban utcára vonulnak a diákok. A demonstrációkkal a tandíj ellen tiltakoznak, miután más eszközökkel nem tudták elérni, hogy a Kormány visszavonja szándékát. A megmozdulásokat mindenütt a hallgatói önkormányzatok szervezik, politikai pártok abban semmilyen formában nem vesznek részt.
  A Kereszténydemokrata Néppárt mindazonáltal erkölcsi kötelességének tartja, hogy kifejezze szolidaritását a felsőoktatási hallgatókkal. Erre kötelez bennünket a szociális igazságosság iránti elkötelezettségünk, amely a KDNP története során végig meghatározta közéleti látásmódunkat. Egyetértünk a hallgatói tiltakozásokkal, mert:
  - a szegénység felé sodródó magyar társadalomban a kilátásba helyezett tandíj megfizethetetlen a családok jelentős részének, miáltal sok szegény sorsú, ám tehetséges fiatal végleg el fog esni a diplomaszerzés és a társadalmi felemelkedés lehetőségétől;
  - a tandíj nem oldja meg a felsőoktatás halmozódó finanszírozási gondjait;
  - az állam nem kegyet gyakorol, hanem kötelességét kell, hogy teljesítse a felsőoktatás költségeinek tisztes fedezésével;
  - a kormánykoalíció a választások előtt meghirdetett programjában, amelyre a polgárok többsége igent mondott, megígérte, hogy nem lesz tandíj, amely vállalást tisztességes demokráciában be kell tartani.
  - A Kereszténydemokrata Néppárt ezen indokok alapján támogatásáról biztosítja a tiltakozó hallgatókat, követeléseikkel egyetért.

  A sajtóközleményt pártja nevében kiadta: dr. Hoffmann Rózsa." (2006. szeptember 15.)

  Már miért mondana le rózsika néni? Ez a tisztességes szélkakas tökéletesen beleillik abba az erkölcstelenségbe, amit a kormány folytat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadta az Országgyűlés a 2013-as költségvetést

A törvény 2,7 százalékos GDP-arányos hiánycélt tartalmaz. Tovább olvasom