Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Hoffmann Rózsa: új korszak kezdődik az oktatási rendszerben

A mostani tanévkezdés új történelmi korszakot nyit meg a magyar társadalomban és a magyar oktatási rendszerben is - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerdán Somogyváron, az Európai Unió társfinanszírozásával megújult Szent László Király Általános Iskola tanévnyitóján.
Az államtitkár annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a jövőben az iskola "arról fog szólni, hogy szabályozott rendben mindenki végzi a dolgát, és ezt tudja is". A gyereknek tanulni kell, a pedagógusnak tanítani, az oktatásirányításnak pedig alázattal ki kell szolgálni az így működő oktatási rendszert, olyan szabályokkal, és minden olyan eszközzel, amelyek segítik az ember fejlődését - fogalmazott Hoffmann Rózsa.

A tanévkezdés ünnep - mondta a diákokhoz intézve szavait az államtitkár. Az első osztályt kezdők számára azért, mert egy "egészen új élet kezdődik számukra", a nagyobbaknak pedig azért, mert "ismét újabb lehetőséget kaptak arra, hogy építsék önmagukat" - tette hozzá. Egyúttal azt kérte a szülőktől: ne féljenek az életkornak megfelelő követelményeket állítani a gyerekek elé.

Móring József Attila (KDNP), Somogyvár polgármestere az összefogás fontosságát emelte ki, annak eredményességét hangsúlyozta. Közlése szerint újabb fontos mérföldkövéhez érkezett, s ezzel lezárult a Pogányvölgyi Integrált Nevelési-Oktatási Hálózat négy intézményének csaknem egymilliárd forint uniós forrásból megvalósuló fejlesztése.

A tavaly nyáron kezdődött beruházás keretében Somogyváron előbb az óvoda újult meg, mára pedig - mintegy 140 millió forintból - az iskola. A fejlesztésre elnyert forrásból felújították, bővítették és korszerűsítették Öreglakon az alsó tagozatos iskola épületét, valamint a kistérség székhelyén, Lengyeltótiban az óvodának, általános iskolának és alapfokú művészeti oktatásnak helyet adó oktatási intézményt.

A somogyvári iskolában csaknem kétszáz diák tanul. Ők a most befejeződött beruházásnak köszönhetően egy korszerű iskolát vehetnek birtokba, ahol a helybeli gyerekek mellett két környező településről 42 bejáró diák részesülhet magas színvonalú oktatásban, s e mellett különböző szabadidős- és sportprogramok szervezésére is nagyobb lehetőség kínálkozik.

A szeptemberi becsengetésre Somogyban összesen tizenegy oktatási komplexumot újítottak fel, összességében csaknem 10 milliárd forint értékben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz nemet mond a Jobbik gettóira

A Jobbik által felvetett problémákra nem lehet megoldás a "közrendvédelmi telepek" létrehozása - közölte a Fidesz frakció szerdán. Tovább olvasom