Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Hoffmann: semmi nem indokolja a távozásomat

Hoffmann Rózsa nem érti, miért kellene távoznia posztjáról; az oktatási államtitkár ezt a hallgatók csütörtöki demonstrációjára reagálva mondta. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetsége által meghirdetett tüntetésen Hoffmann Rózsa menesztését sürgették.
Az államtitkár hozzátette: "ez egyébként is a kormányfő döntésétől függ", Orbán Viktor viszont teljes bizalmáról biztosította.

Hoffmann Rózsa a tüntetésen elhangzottak kapcsán rámutatott: a demonstráció nem ellene, hanem a kormány ellen irányult, ugyanis a kabinet már jóváhagyta a tervezetet és a koncepciót.

Mint mondta, azokat, akik csütörtökön tüntettek, a tervezett változtatások már nem érintik, azok a jövő nemzedékre vonatkoznak majd. A hallgatók vezetői a jövő nemzedékét nem képviselik - fogalmazott.

Az államtitkár kitért arra is, hogy "elvben, de csak elvben, megtehetné a kormány, hogy nem működteti a felsőoktatás rendszerét, ez esetben még volna is indok a koporsós temetésre". Ezt nálunk sokkal gazdagabb országok is megteszik, ezzel szemben a magyar felsőoktatás a jövőben is biztosítja az ingyenes tanulást - tette hozzá.

Szólt arról, hogy a felsőoktatásban jelenleg mintegy négyszázezren tanulnak, "az a háromezer ember, aki szervezetten, buszokkal feljött Budapestre tüntetni, elenyésző hányada az összhallgatói létszámnak".

Mint mondta, a tüntetés a Szózat eléneklésével ért véget, amelynek utolsó sora úgy szól, "itt élned, halnod kell". Ha ezt komolyan gondolják, miért tiltakoznak az ellen, hogy végzés után néhány évig legalább a hazájuknak dolgoznak - jegyezte meg Hoffmann Rózsa.

Olvasóink írták

 • 2. Írástudatlan 2011. október 28. 10:51
  „Bolond lenne lemondani!Hol kapna ennyi fizetést a semmittevésért????Nem csak neki kellene lemondania ha nem az egész FIDESZ.bagázsnak!”
 • 1. tótkomlósi 2011. október 27. 22:50
  „Ha én lennék a helyében, én is ezt mondanám.
  Senki véleménye nem érdekelne.

  A távozásáról nem neki kéne döntenie, hanem kirúgni, hogy lekörözze a Haley üstököst!

  Csak a huzat magával ránthatna még vagy 15 társát is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3,5 milliós adományt kapott a Gyermekmentő Szolgálat

Több mint 3,5 millió forint pénzadománnyal támogatja a Metropol a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját. Tovább olvasom