Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Hofman Dolorest a Dior-ház is bátorította

A divattervezők világversenyére készül a szegedi Hofman Dolores. A fiatal lány több versenyen indult már: két éve különdíjas lett a divatolimpián, a 2006-os Fashion Week Hungaryn pedig Náray Tamás után mutathatta be kollekcióját.
– Nyolcéves koromban elküldtem rajzaimat a párizsi Christian Dior-szalonba. Anyukám segítségével franciául egy levelet is mellékeltem hozzá, amiben leírtam, én is olyan nagy divattervező szeretnék lenni, mint amilyen Dior volt. Néhány hét múlva jött a válasz: gratulálnak, és bátorítanak a folytatáshoz – emlékezik vissza a meghatározó élményre Hofman Dolores divattervező, aki mindig is erre a pályára készült, százával gyártotta a divatterveket.

– Nagy álmom vált valóra, amikor bekerülhettem a Szegedi Divatiskolába, ahol megtanultam a szakma fortélyait, és a vizsgamunkámmal később több versenyen is indultam – teszi hozzá Dolores. Az első bemutatkozási lehetősége a Budapesten szervezett Fashion Week Hungaryn adódott. Itt több neves divattervező mellett – mint például Náray Tamás – pályakezdő társaival együtt ő is felvonultatta modelljeit. Indult a 2006-os divatolimpián is, ahol egy szálloda dolgozóinak formaruháját tervezte meg, az üzleti márkatermék kategó-
riában. Nem kis sikerrel, hiszen különdíjas lett. Egy másik tervezői versenyen kézzel díszített koktélruháját szintén különdíjjal jutalmazták.

Szépségkirálynőnek tervezett

Dolores kézzel díszített, egyedi készítésű ruháit tervezőtársaival együtt, a különböző szegedi bálokon mutatja be. Rajzaival részt vett már a milánói textilszakvásáron. A tavaly rendezett Miss Carpatica nemzetközi szépségversenyen a királynő az általa tervezett estélyi ruhában ülhetett a trónra.

– Egyszerű, kis zöld színű, pánt nélküli ruhát varrtam. Strasszkővel, az alján dekoratív pávatollal díszítettem. Leginkább alkalmi ruhákat tervezek, a legújabb trendeket, sziluetteket figyelembe véve. A példaképeim Valentino és Elie Saab, akik lenyűgözően nőies modelljeikkel a legközelebb állnak az én ízlésvilágomhoz – vallja a tervező, akinek a következő megmérettetést a divattervezők világversenye jelentheti. – Májusban derül ki, hogy a több ezer jelentkező közül ki képviselheti Magyarországot a tokiói döntőn. Egy tizenkét darabos haute couture kollekcióval készülnék. Több téma közül is lehetett választani, mint például az épületek vagy az emberi tulajdonságok. Én az évszakok, azon belül is a tavasz ihletésében készíteném a ruhákat – mesél terveiről az ambiciózus lány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszúrtak egy férfit Cigi az alvázban Baleset Rongáltak az Ady Endre úton Fqkaszát loptak

sopron» A Kossuth Lajos utcai telefonfülkében egy vérző hátú férfi kér segítséget –… Tovább olvasom