Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Hőlégballon tízezerért

A Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesületnél kisorsolták a helyi tanintézményekben meghirdetett Autó nélkül az iskolában című felhívás nyerteseit, és zsűrizték „Az én közlekedési eszközöm” nevű pályázatra beérkezett alkotásokat is.
Olyan osztályközösségek jelentkezését várták, amelyek vállalták, hogy szeptember 18–22. között kerékpárral, gyalog vagy a tömegközlekedési eszközöket igénybe véve érkeznek iskolájukba. Az idén negyedszer kiírt pályázatra mintegy ötven osztály nevezett be.
A sorsolás a Fekete-iskola hatodik osztályának (osztályfőnök Posztós László) kedvezett. Pk a Gazdasági és a Közlekedési Minisztérium jóvoltából tízezer forintot nyertek tanulmányi kirándulásukhoz.
Ugyanekkora jutalom járt annak az osztálynak is, amely a zsűri döntése szerint az újrahasznosítható tárgyakból a legötletesebb és a legjobban kivitelezett járműmodellt készítette el. A kilenc beérkezett alkotás közül a Haller-iskola 5. b osztályának (osztályfőnök Schredler Katalin) pályamunkáját ítélték a legkreatívabbnak: ők a megmintázott hőlégballont újságpapírból, fából és drótból állították össze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Allergiás tüneteket csillapít az óvodai sószoba

Tavasszal alakították ki a sószobát a szegedi vasutas óvodában. Egészségmegőrzésre,… Tovább olvasom