Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Hölgyek levendulában

Anglia, Cornwall, 1936. Annak ellenére, hogy Európában fontos események vannak kibontakozóban, Cornwall kitartóan őrzi a maga időtlen békéjét, amelyben egyetlen idegen vagy messziről jött ember se szívesen látott vendég. Egy szép nap azonban a vihar partra sodor egy hajótörött férfit a két testvér, Janet és Ursula háza előtt.
rendező: Charles Dance

író: William J. Locke
forgatókönyvíró: Charles Dance
operatőr: Peter Biziou
jelmeztervező: Barbara Kidd
zene: Nigel Hess
producer: Nicolas Brown, Elizabeth Karlsen, Nik Powell
executive producer: Terrence Yason, Michael Whyke, Bill Allan, Charles Dance, Emma Hayter, Robert Jones
látványtervező: Caroline Amies
vágó: Michael Parker

szereplő(k):
Maggie Smith (Janet)
Judi Dench (Ursula)
Natascha McElhone (Olga)
Daniel Brühl (Andrea)
David Warner (Dr. Mead)
Roger Booth (Arthur)
Miriam Margolyes (Dorcas)

A film sztorija

Anglia, Cornwall, 1936. Annak ellenére, hogy Európában fontos események vannak kibontakozóban, Cornwall kitartóan őrzi a maga időtlen békéjét, amelyben egyetlen idegen vagy messziről jött ember se szívesen látott vendég. Egy szép nap azonban a vihar partra sodor egy hajótörött férfit két testvér, Janet és Ursula Widdington háza előtt. Ezzel nemcsak az ő békés életüknek szakad vége, hanem a közösségének is, amelyben élnek.

A zsarnokoskodó Janet, a háborús özvegy valósággal kisajátítja az idegent, akibe a visszahúzódó, szerényebb Ursula beleszeret. A férfi egyébként lengyel hegedűművész, aki Amerikába szeretne menni. A helybéliek rossz szemmel nézik az események alakulását, különösen, amikor Andrea összebarátkozik a közelben vakációzó orosz nővel. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Kostyál Andrea

"Avittnak tűnő, mégis üdítő darab ez, amely tévéjátékot idéző bárgyú filmnyelvi eszközeivel, a képi döccenőkkel és közhelynek számító elbeszélő fordulataival biztosan nem veszi fel a versenyt a fősodor
mozijával, de valószínűleg nem is ez volt a célja. Szívet melengető lányregény egy érzékenyen megírt történet, amely leginkább jellemábrázolására helyezi a hangsúlyt. Olyan, mintha a szerző a neves színészekre adaptálta volna a filmet. Kisujjból kirázott álomszerepeket adott a társulatnak, persze mindezt artisztikus szintre emelve. Visszafogott parádézás, lágyan ívelő és magára hagyott darab, a nagyobb a füstje, mint a lángja csapdája, ami csak a rendezői tapasztalatlanság híján nem szól akkorát, hogy leverje az álomgyár egyre jobban elterpeszkedő cégtábláját."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrárfórum a vidékért

Halásziban a Kereszténydemokrata Néppárt agrárfórumán hangzott el kedden: azért kell nemzeti kormány… Tovább olvasom