Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -5°C | 4°C Még több cikk.

Hollandia ellenzi az európai szoftverszabadalmakat

A holland parlament július elsején felszólította az ország kormányát, hogy ne szavazza meg az Európai Tanácsban az európai szoftverszabadalmak bevezetésére tett javaslatot – írja az sg.hu informatikai portál.
Korábban a holland gazdasági miniszter, Brinkhorst úgy nyilatkozott, milyen fontos az ország számára az európai szoftverszabadalmak bevezetése, illetve, hogy ezt a lépést támogassa az Európai Unióban Hollandia is. Ha Hollandia kilép a támogatók táborából, nem lesz meg a szoftverszabadalmak bevezetéshez szükséges minimális többség, amelyet egyébként Magyarország is támogatott.
Ingatag a helyzet a szoftverszabadalmakkal kapcsolatban a német parlamentben is, ahol az FDP nyújtott be egy javaslatot, miszerint Németország ne szavazza meg a tervezett intézkedést. Egyre több kritika éri a német kormányt, amiért támogatja az elképzelést.
Hartmut Pilch, a Szabad Információs Infrastruktúrákért nevű egyesület vezetője szerint, ha Hollandia tartózkodni fog, akkor meg lehet akadályozni, hogy a szoftverszabadalmakról szóló törvény hatálya alatt a kis és a közepes szoftverfejlesztő cégek ellen megindulhasson egy valóságos rablóhadjárat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kortyolás a dűlők alján

A bor szociológiai lakmuszpapír, az életszínvonal jelzője. Olyan termék, amelyet fogyasztásakor nem… Tovább olvasom