Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Hollókő kapta az idei Territoria Europe-díjat

Hollókő érdemelte ki idén a francia nemzeti innovációs megfigyelő intézet Territoria Europe elnevezésű díját, amellyel a helyben élők életminőségét javító önkormányzati innovációs kezdeményezéseket ismernek el.
A díjat Szabó Csaba, Hollókő polgármestere szerdán vehette át a francia szenátus dísztermében.

A Territoria-díj francia képviselőkből, újságírókból, egyesületi és közigazgatási, valamint vállalatvezetőkből álló bizottsága idén 112 pályázatot bírált el. A zsűri 16 francia önkormányzatnak arany, 14-nek ezüst és 13-nak bronz Territoria minősítést ítélt meg. Az európai különdíjat pedig Hollókő és francia testvárosa, Salers érdemelte ki.

A francia történelmi város és a Nógrád megyei palóc falu idén májusban lettek egymás testvértelepülései. Salers történetében először lépett testvérvárosi rangra egy külföldi településsel, s az ennek érdekében tett erőfeszítéseiért érdemelte ki az elismerést. Az UNESCO világörökségi listájára 1987-ben felkerült Hollókő pedig a kulturális örökség megőrzése érdekében kezdeményezett önkormányzati fejlesztésekért kapta a Territoria Europe-díjat.

Utcakép Hollókőről. talán nem véletlen, hogy oda került a díj.
Utcakép Hollókőről. talán nem véletlen, hogy oda került a díj.

A francia nemzeti innovációs megfigyelő intézet 1986 óta díjazza a leginkább innovatívnak tekinthető önkormányzati fejlesztéseket. Az elismeréssel elsősorban az adott francia települések vezetésének kreativitására és dinamizmusára, illetve az állami támogatásoknak az ott élők érdekében történt felhasználására kívánják a sajtóban ráirányítani a figyelmet.


Hollókői életképek

Az intézet az elmúlt években nemcsak francia, hanem évente egy-egy olyan európai önkormányzatot is kitüntet, amely a közbiztonsági, a szociális, a közlekedési, az oktatási, a környezetvédelmi, az urbanisztikai vagy a kulturális fejlesztéseit a helyben élők igényeinek figyelembe vételével hajtotta végre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomozást rendeltek el egy fiatal lány halála ügyében

Emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a rendőrség egy Dunaújvárosban holtan talált… Tovább olvasom