Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Holnaptól írásbeli felvételik a középiskolákban

Péntek délután kezdődnek az írásbeli felvételik a 4 vagy 5 évfolyamos középiskolákban, illetve a 6 és 8 osztályos gimnáziumokban. Idén először mindenki egységes tesztet ír matematikából és magyarból.
A megmérettetésen összesen 68 ezer 500 diák vesz rész - mondta el csütörtöki tájékoztatóján a kormányszóvivő.

Ebben az évben az egyes iskolák már nem tarthatnak különböző tantárgyakból saját, helyi követelményekre épülő felvételit, hanem egy központilag összeállított feladatsort kell kitölteniük. A vizsgát bármelyik iskolában letehetik, ahol központi felvételit rendeznek - mondta Budai Bernadett. A 6 és 8 osztályos gimnáziumi osztályt indító középiskolák csak abban a kivételes esetben írathatnak felvételit, ha az intézményben az elmúlt években túljelentkezés volt - tette hozzá.

A tehetséggondozó középiskolákba jelentkezők is központi tesztet írnak, de számukra az általánostól eltérő, külön feladatsorokat készítettek. Ez 19 iskolát, illetve 2300 ide felvételizőt érint; nekik egy héttel később, jövő hét szombaton rendezik az írásbelit.

Az eredményekről február 12-én értesítik a diákokat, akik ennek ismeretében február 20-ig adhatják le jelentkezésüket a kiszemelt középiskolába. Az általános iskolások egyébként összesen 1092 helyre jelentkezhettek, ebből 470 intézmény kért központi írásbelit, a többiek a tanulmányi eredmények alapján döntenek a felvételről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomozás tiltott pornófelvételek miatt

Nyomozást indítottak a nyíregyházi rendőrök egy tinédzserről készült pornófelvétel miatt. A… Tovább olvasom