Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Holokauszttagadó felvonulás: ellentmondásos az ügy

Ellentmondásosnak ítélte a rendőrség munkáját a szombati holokauszttagadó felvonulás ügyében Bencze József országos rendőrfőkapitány.
Bencze József még hétfőn kért jelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetésétől a múlt szombati, Budai Várban megtartott holokauszttagadó felvonulás biztosításával kapcsolatban. A BRFK ugyanis korábban azt közölte, hogy a rendezvényen nem történt olyan esemény, amely miatt a helyszínen be kellett volna avatkozniuk. Az elhangzott beszédek tartalma alapján ugyanakkor később büntetőeljárást indítottak közösség elleni izgatás miatt két ember ellen.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Bencze József éppen ezért állapított meg ellentmondást a helyszíni és a hétfői intézkedés között. Egyben utasította a biztosításban résztvevő parancsnokokat, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet arra, hogy a rendezvények jogszerű megtartásának feltételei folyamatosan fennállnak-e. Ha pedig azokat megsértik, azonnal intézkedjenek.

A Budai Várban szombaton tartottak demonstrációt szélsőjobboldali szervezetek, nagyjából kétszázan gyűltek össze. A demonstráción az is elhangzott: semmi nem igaz a holokausztból. A felvonuláson a Magyar Gárda egyenruháját viselő csoport is részt vett, bár a szervezet közlése szerint gárdisták hivatalosan nem voltak ott.

Az ügy politikai szinten sem maradt visszhang nélkül. A parlamenti pártok egyaránt felszólaltak a megmozdulás ellen. Hiller István oktatási miniszter szerint törvénybe kellene iktatni, hogy Európa számos más országához hasonlóan Magyarországon is legyen bűncselekmény a holokauszt tagadás. A Fidesz pedig külön vizsgálócsoport létrehozását szorgalmazta.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. anatole 2010. május 19. 09:25
  „A legnormálisabb és átgondolt írást flexsnakenál olvastam. nem,nem, soha írása primitiv, nem ismeri a történelmet. JachBeam is megjegyzi igazát. // Bencze József Országos Főkapitány szerintem egy okos ember, mert nem avatkozik bele a Holokauszti üzletet elitélők gyűlésébe. Egy részlet a HOLOKAUSZT GYÁR cimű kötetböl, ( amerikában és a németeknél adták ki, de megemliti Carter volt amerikai elnök is saját kiadott kötetében is. ) ahol elismerték a zsidók a tévedést. Miszerint, egyetemistákat bíztak meg a németek végett (kivégzett-gázkamrában elégetett ) meghalt emberek összeírásával. Minden összeírt ember útán darabszámra pénzt kaptak a zsidó hivatalnokoktól. Milyen az egyetemista, főleg ha zsidó, azonnal a nagy üzlet. Maguk elé vettek telefonkönyveket, névsorokat s abbol írták ki a LEENDŐ áldozatokat akik meghaltak a németek kezétől. Felszaporodott 6 millióra sőt valamivel többre. De majd negyven év múlva jöttek a bajok, a svájci bankok értesitették azoknak az állitólagos rokonait akik meghaltak, hogy a bankban folyószámlájuk van. Ledöbbentek 800.000 ezren, ( el lehet gondolni, több évtizede mennyien voltak ha most 800.000 az eredmény.) egyiknek sem volt banki számlája svájcban. Elindúlt a zsidók ellen egy kártéritési-csalási- zaklatási per. ( A könyv összegzi melyik országban mennyi volt az összeírt kamu zsidó áldozat.) Ekkor lépett a zsidó üzletember társaság amerikában akik a Holokauszt üzletet létrehozták. Meginditották az 56-os eseményeket Európában, amit nagyon jól tudunk, Magyarországra is begyürüzött. ( A könyv külön tételben foglalkozik a magyar megszálással.) Tehát, ezt az igazságot kellene a Hiller István oktatási miniszternek nekifutás nélkül követnie.
  Anatole Hongrois.”
 • 54. anatole 2010. május 19. 08:51
  „Hazám, Igazad van, a zsidóknak békén kellene már hagyniuk Európát, hiszen évtizedek óta zsarolták az embereket a Holokauszt üzlettel. Sok könyv jelent meg erről külföldön ahol leírták, beszámóltak a Holokauszti üzlet ravaszságáról. Nem dijazom a Hiller István oktatási Miniszter szavát, mert ezzel az erővel vissza lehetne hozatni a HÜBÉR URALMAT, vagy a Szocialista Magyarország sarló-kalapács idealizmusát is. Van egy mondásom, a vizben saját lábunk nyomát elmossa a viz. De a magyar politikában látszik, elterelik a vizet, hogy a lábnyomunka léphessünk.
  Anatole Hongrois.”
 • 53. Léni 2009. július 07. 12:34
  „Ezért is Orbán a hibás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 52. hazám 2009. július 03. 23:29
  „Holo-kamu az egész. Még mindig túl sokan vannak, nem érdekes? Keressenek más hazát maguknak, ne a mienket akarják a kampósórrúak.”
 • 51. correct 2009. április 24. 13:33
  „flex egy MESÜGE!”
 • 50. flexsnake 2009. április 22. 23:08
  „43. mondja ezt egy börtöntöltelék.”
 • 49. trixi11 2009. április 22. 10:14
  „Ezt érdemes elolvasni...
  http://vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=68341”
 • 48. nem,nem,soha 2009. április 22. 10:02
  „Kommunista bérencek!!!

  emlékeztek még Bácsfi Diánára? Tudjátok, a szélsőséges náci eszméket nagy pofával kiabáló kisasszonyra!? aki a Terror háza előtt nyíltan antiszemita tanokat hangoztatott. Mit ád Isten kiderült, hogy kőkeményen a szocik pénzelték. Tudjátok azok a szocik, akik neve mellé tettétek az ikszet, megnyugtatván magatokat, hogy akkor de jó, nincs náci veszély. Az a féreg, gerinctelen párt, akinek minden nap a hátsóját nyaljátok, egyre gyakrabban csinál olyat, hogy ő maga kinevel szélsőséges embereket a jobboldalon, hogy aztán szépen megkérje őket egy kis balhézásra, majd Lendvai "nímand" Ildikó kiáll, és a bölcsész értelmi szinvonalával bekapcsolja az arcába épített hangosbemondót, és elkezdi okádni a gyűlöletet.

  Bár, mint minden igen képzett és olvasott baloldali biztosan most is képben vagytok, és tudjátok, hogy a legutóbbi szarkeverő Dósa István is és Domokos Endre is a TI kutyátok kölke:

  "...Most ugyanis újra rettegni kell, ezúttal a munkásőr családból származó Dósa Istvántól és egy Domokos Endre János nevű egyéntől. Mint ismert, szervezeteik, a Magyar Gárda szakadár tagozata és a nyíltan neonáci és újnyilas nézeteket valló Pax Hungarica Mozgalom a múlt szombaton arra használta fel a még a Fidesz kormányzása idején, Pokorni Zoltán javaslatára létrehozott holokauszt emléknapot, hogy a budai várban több szónoklatban is letagadja a népirtás tényét."

  szóval tisztelettel megkérném a sok - náci veszélytől hidegrázott - gyepagyú kommunista megmondóembert (Logaritmus, Flexsnake & Co.), hogy mielőtt ők is bekapcsolják az arcukba épített hangszórót, kicsit nézzenek szét a Maszop és Szadesz háza táján, hogy éppen melyik szélsőjobbos szervezetbe csordogáltatják a pénzt.

  és végképp ne mossák össze ezeket a kommunista mocskokat a Fidesz-szel összemosni, hiszen 100x több szállal kötődnek a baloldali fertőhöz.”
 • 47. gyúrcsányahibás 2009. április 22. 08:42
  „43-44: komoly érvek...”
 • 46. FanyarDárda 2009. április 22. 00:16
  „44.: hahó, vélemény?”
 • 45. JackBeam 2009. április 21. 19:59
  „Jesszus.... kiírtani mindet,de kurva gyorsan!Ennyi a vélemény!”
 • 44. Mathiasking 2009. április 21. 17:28
  „42. hozzászólás dodó 2009.04.21. 17:24

  Hiába írsz Flexinek! Aki úgy születik az úgy is él és úgy is hal meg, mint HÜLYE!”
 • 43. dodó 2009. április 21. 17:24
  „" 2009-04-21. 15:57
  Még a TASZ szerint sem kellene börtönbe zárni a holokamut kétségbe vonókat

  A Magyar Állam feladata, hogy oktatási intézményeken keresztül, a közszolgálati médiában és egyéb rendelkezésére álló eszközökkel a holokauszt tragédiájáról tájékoztasson és a történelmi tényeket ismertesse...
  ...a holokauszt tagadása önmagában nem büntetendő, és a TASZ álláspontja szerint továbbra sem kívánatos az ilyen beszéd büntetőjogi tiltása. Ahhoz ugyanis, hogy valaki teljes meggyőződéssel állíthasson valamit, ismernie kell a kritikát és az ellenvéleményeket is. Csak úgy lehet meggyőzni azokat, akik a történelmi tényeket félremagyarázzak, ha nem elhallgattatjuk a másik felet, hanem meghallgatjuk. Vitatkozni és álláspontokat kialakítani csak úgy lehet, ha az álláspontok ütköztetésére lehetőség van..."
  Dénes Balázs elnök s.k.
  Társaság a Szabadságjogokért

  Fkexi???????????????”
 • 42. Mathiasking 2009. április 21. 17:10
  „40. hozzászólás flexsnake 2009.04.21. 17:07

  Tévedésben élsz te mamzer! Én még a Kádári érában szabadultam! Hülye smasszer mamzer!”
 • 41. flexsnake 2009. április 21. 17:07
  „32. ennek a hatalomnak köszönheted hogy kint vagy. Ez a hatalom hozott ki te börtöntöltelék. Hogy aztán szívd a szabad levegőt”
 • 40. flexsnake 2009. április 21. 17:07
  „32. ennek a hatalomnak köszönheted hogy kint vagy. Ez a hatalom hozott ki te börtöntöltelék. Hogy aztán szívd a szabad levegőt”
 • 39. jobbikosember 2009. április 21. 17:05
  „mathiasking föleg a parlamentben mostanában meg az mszpben . lasd tv!”
 • 38. Mathiasking 2009. április 21. 17:04
  „Flexi!

  Azt állítottad, hogy tudsz héberül! Akkor te egy smasszer mamzer vagy!

  Amennyiben tudod a mamzer szó jelentését akkor dumálj!”
 • 37. flexsnake 2009. április 21. 17:03
  „25. anglia,franciaország... mindegyik rezsim? Azért mert nem hagyják hogy szarrágó ingyenélők szétverjék a várost?:D Beszélsz te hülyeségeket.”
 • 36. flexsnake 2009. április 21. 17:00
  „18. mondja ezt egy olyan akit jogerősen elítéltek és börtönben ült. Még visszakerülhetsz ;)
  Inkább fogd a pofád és kussolj. Ez egy jó tanács ;)”
55 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az óvodák fele megsérti a felvételi szabályokat

Az óvodák több mint fele megsérti a szabályokat a felvételi során. Túllépik a megengedett létszámot,… Tovább olvasom