Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Holttest a zsákban: vallott a gyanúsított

Beismerte az emberölés elkövetését az a 23 éves fiatalember, akit a rendőrség egy 17 éves eltűnt lány megölésével gyanúsít - közölte Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya hétfőn Szombathelyen.
A bűncselekmény "zsákos ügy" néven híresült el, ugyanis az elkövető a holttestet két hónapon át, több műanyag zsákba csomagolva, házuk padlásán rejtegette. A szomszédok a tetem bomlásának szagára figyeltek fel, de csak azután tettek bejelentést, hogy a "gyanús csomagot" a későbbi gyanúsított és testvére már elszállította.

A főkapitány közlése szerint a halál pontos okáról és a bűncselekmény indítékáról a nyomozás eredményessége érdekében továbbra sem adnak tájékoztatást.

A fiatal lány eltűnését március 26-án jelentették hozzátartozói a rendőrségen, de korábban semmiféle adat nem utalt arra, hogy bűncselekmény áldozatává vált volna - hangsúlyozta Halmosi Zsolt a sajtótájékoztatón.

Az ügy azután vett fordulatot, hogy május 27-én este a Széll Kálmán utcában lakók egyike arról tett bejelentést: szomszédai egy erősen bűzlő, gyanús csomagot vittek ki a házból - mondta Palkó Andrea alezredes, a megyei főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A kiérkező járőröket a későbbi gyanúsított testvére vezette el a Szombathely környéki erdőrészre, ahol - a 87-es főút mentén, egy bekötőút mellett - megtalálták a lány holttestét rejtő zsákot.

A gyanúsított az áldozatát többszörösen zsugorfóliába csavarta, kötelek, fadarabok segítségével zsugorította a holttestet, amelyet a ház padlásán, csigával és kötelekkel a gerendára felhúzva tartott - ismertette az alezredes. Palkó Andrea elmondta azt is: a boncmesternek másfél óra kellett ahhoz, hogy a csomagoló anyagokat és köteleket eltávolítsa az egyébként lemeztelenített holttestről.

A fiatal lányt ékszerei és a korábban tett szülői bejelentés alapján sikerült azonosítani, később pedig a gyanúsított megmutatta, hová rejtette el az áldozat ruházatát.

Az alezredes szerint a gyanúsított az elfogásakor és kihallgatása során is cselekvőképesnek, beszámíthatónak mutatkozott, de a bűncselekmény jellege miatt elmeorvosi vizsgálatát már elrendelték.

Prácser Gábor, az ügy kiemelt főnyomozója a sajtótájékoztatón elmondta: a nyomozás eddigi adatai szerint a holttest elszállításában segítséget nyújtó lánytestvér nem tudott a zsák tartalmáról, illetve testvére félrevezette, így őt a rendőrség nem gyanúsítja bűncselekmény elkövetésével.

Halmosi Zsolt újságírói kérdésre válaszolva elmondta: kizárható, hogy a bűncselekményt etnikai indíttatásból, vagy előre megfontolt szándékkal követték volna el, mint ahogyan azt az áldozat egy hozzátartozója feltételezi.

Olvasóink írták

 • 9. Cinea 2010. június 01. 09:49
  „7. maros50!
  Az állatok nevében kikérem magamnak!!! Egy állat nem csinál ilyet!!”
 • 8. Falcao 2010. május 31. 19:37
  „Na már kezdik is.Nemsokára jön majd mohácsivész viktória is és megmondja a magáét.”
 • 7. maros50 2010. május 31. 19:30
  „Tiszelt szélsőségesek!
  Mindegy, hogyan és miként magyarázzátok a tényeket.Az biztos,hogy az ilyen ember nem ember hanem aljas kegyetlen állat.Az emberek között nincs helye.Egyébként a nyomozó hatóságokat is megdöbbentette és még ilyennel nem találkoztak. Nehogy megmagyarázzátok,hogy a gyilkos ártatlan.dodonak a "kuruc-infó szovívőjének" elnézem.”
 • 6. achilleus 2010. május 31. 18:10
  „3. hozzászólás dodó 2010.05.31. 16:40
  Az áldozat volt roma. Képekkel:
  http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/internetes_kukkoldaban_dolgozott_meggyilkolt_lany”
 • 5. Cinea 2010. május 31. 18:08
  „Ez nem megdöbbentő?? Ja, hol van ez ahhoz, h Madonnát esetleg korai halálba taszítja a fiatal pasija...”
 • 4. Filctoll 2010. május 31. 17:41
  „Ez az egész sztori hátborzongató!”
 • 3. dodó 2010. május 31. 16:40
  „Ha cigány öl magyart, akkor nincs etnikai indíttatás, ha magyar pofoz zsebtolvaj prostituáltat akkor rasszista indíték, 10 hónap előzetes, másfél év letöltendő! Nincs előre megfontolt szándék, ha órákig darabol és cipel a szeméttelepre, vagy mint jelen esetben lemeztelenít, valószínűleg erőszakol, csomagol, zsugorít,felakaszt, áthelyez és elrejt. Ennél pontosabban nem világíthatnak pontosabban az elkövető személyére.
  "Másmilyen országra ébredtünk." (?) /O.V/”
 • 2. KolompárRómeó 2010. május 31. 16:29
  „"kizárható, hogy a bűncselekményt etnikai indíttatásból, vagy előre megfontolt szándékkal követték volna el" Csak nem pirézek vannak már megint a képben?”
 • 1. gróf 2010. május 31. 16:27
  „Persze etnikai indíttatás...mer én cigány vagyok?

  Szegény boncmester gondolom aznap max zöldborsófőzeléket evett.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatkínzás! Felakasztotta, majd aknába dobta a kutyát

Néhány fiú egy keverék kutyát akart összeugrasztani egy rotweillerrel, miután ez nem sikerült az egyik fiatal végzett az ebbel. Tovább olvasom