Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Homeopátia, a gyógyító művészet

Az alternatív gyógyászat évszázadok óta enyhít a különféle betegségeken. Egyik ága a homeopátia, mellyel már 2003 óta Sopronban is foglalkozik szakorvos. Dr. Szepesi Péter mind a testi, mind a lelki bajokat orvosolja.
– A homeopátia legfőbb alapelvét dr. Samuel Hahnemann 1796-ban adta közre, mely szerint hasonlót a hasonlóval kell gyógyítani – tudtuk meg dr. Szepesi Pétertől, aki harmadik éve alkalmaz komplex, német típusú természetgyógyászatot Sopronban. – Míg egy anyag tömény mennyiségben betegséget okoz, addig hígítva gyógyít. Így készülhet akár a méregből is orvosság. A homeopátiás szerek, melyek léteznek golyócska, szirup, kenőcs és injekció formájában is, csak természetes anyagokból készülnek. Ezek növényi vagy állati eredetűek, ásványi sókból, nyomelemekből, betegségváladékokból állnak.
– A legfontosabb, hogy a homeopátia a beteg embert gyógyítja, nem pedig a betegséget – folytatta a soproni homeopata.
„ Holisztikus szemlélettel dolgozunk, azaz egységben nézzük a testet, a lelket és a szellemet. Hiszen ha a lelkünk beteg, az a testünkre is kihatással van.”
– Ezért is beszélgetünk hosszan a pácienssel, megpróbálunk fényt deríteni azokra a dolgokra, melyek a lelkét nyomják. Ha azokon segítünk, a testi panaszok is enyhülni fognak. A homeopátiával orvosolható például az allergia, a fejfájás, a pánikbetegség, különféle bőrbetegségek, és még sorolhatnám. Azonban az effajta kezelés eredményességéhez elsősorban türelem kell, hiszen a szervezet önreguláló és ellenálló képességét szabályozzák és erősítik ezek a gyógyszerek. Mellékhatásai nincsenek, ezért bárkinél és bármilyen betegségre alkalmazhatók, legyen az akár akut vagy krónikus. A homeopátia kizárólag azoknál hatástalan, akik nem tartják be az előírásokat, illetve nem hisznek saját gyógyulásukban.
Ma három-négyezer ilyen készítmény létezik, melyek közül a leglényegesebbek minden gyógyszertárban vény nélkül beszerezhetők. Áruk 400 és 2000 forint között mozog, a gyógyszer minőségének függvényében.
Dr. Szepesi Péter 1984-ben kapta kézhez orvosi diplomáját, 1989-ben tett radiológus szakvizsgát. Ezt követően kezdett el természetgyógyászattal foglalkozni. A homeopátiában 1991 óta érintett, elhivatottsága főleg személyes tapasztalatokon alapszik. Németországban két évet praktizált egy homeopátiás klinikán, majd hazatért, hogy itthon is segítsen ennek a gyógymódnak a meghonosításában. Hiszen míg a XIX. században a homeopátia rohamosan terjedt az egész világon, addig a XX. században nagy visszaesés következett be a modern orvostudomány eredményességének növekedésével. A mai hagyományos orvoslás azonban egyre inkább elfogadja ezt az alternatív gyógymódot, bár a vélemények még mindig megoszlanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáron a hőmérséklettel együtt a balesetek száma is nő

Strand, játszótér, meggyfa és autó – a nyári balesetek és fertőzések elsődleges okozói.… Tovább olvasom