Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Hoppon maradhatnak a Pannon Szárnyas hitelezői

Miután a győri székhelyű Pannon Szárnyas Kft. vagyonelemeinek jelentős részét a felszámolási eljárás előtt néhány nappal értékesítették a cég hitelezőinek, a mintegy 150 állás nélkül maradt dolgozónak kevés esélye van arra, hogy hozzájusson követeléséhez - írta a Napi Gazdaság keddi számában.
Az alkalmazottak elmaradt járandóságát várhatóan csak a bérgarancia-alap segítségével tudja rendezni a cég felszámolásával megbízott Prudens Profit Controll Vagyonkezelő Kft.

Az ország egyik legnagyobb, néhány hónapja még több mint 300 dolgozót foglalkoztató baromfi-feldolgozója több mint 1 milliárdos adóssága miatt már február elején csődvédelmet kért, majd április közepén leállították a termelést, nem sokkal később pedig a hitelezői választmány is úgy döntött, nem járul hozzá a csődvédelem meghosszabbításához.

A hitelezők kezdeményezték a cég felszámolását, amely május 26-án lett jogerős, ám a társaság győri üzemét néhány nappal korábban eladták a céggel vevőként régóta partneri kapcsolatban álló angol vállalkozás leányának, az Amanah Baromfi Kft.-nek - írta a Napi Gazdaság.

A hitelezők július 4-ig jelenthetik be igényeiket, ám a lap szerint biztos, hogy az ügylet miatt sokan futhatnak majd a pénzük után.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2010. június 22. 11:19
    „Na igy kell a pénzt elsibolni! Ki adta el? Mennyiért? Mennyi "jutalmat" kapott? Balsay erre nem kompetens? A képviselők meg nem olvasnak újságot honnan tudnák?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszahívások a külügyben

Több diplomatát is visszahív a Külügyminisztérium július 31-i határidővel, köztük Horváthné Fekszi… Tovább olvasom