Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Hordozható Bluetooth-billentyűzet

A Think Outside bejelentette, hogy Stowaway Universal Bluetooth Keyboard néven a következő hónaptól elérhető lesz a technikai újítás.
A hordozható billentyűzet okostelefonokkal és PDA-kal Bluetooth kapcsolaton keresztül képes kommunikálni. Hasonlóan a Stowaway család többi tagjához, ez a billentyűzet is teljes méretű és teljes értékű billentyűzet lesz, melyet a mobilitás érdekében össze lehet hajtogatni, hogy még kisebb legyen.
Egyelőre nem tudni, hogy megjelenésekor mely okostelefonokhoz és PDA-khoz lesz meghajtó programja az eszköznek, de állítólag a "legtöbb PDA-hoz és okostelefonhoz lehet majd használni, melyek rendelkeznek Bluetooth rádióval."
A Stowaway Universal Bluetooth Keyboard ára 150 USD lesz.
Az egyik legnagyobb probléma mióta PDA-k léteznek, hogy ahány márka, ahány gyártó és modell, különböző csatlakozási felületekkel rendelkeznek. Így például a felhasználók (mint én is) gépcsere esetén akár billentyűzetet is kellett, hogy cseréljenek, ha új gépüket más gyártótól szerezték be. Sőt mi több, aki két PDA-t használ, szerencsétlen esetben két billentyűzetet kell hogy használjon.
Most sokan mondhatnák rögtön és jogosan, hogy rendben, de hát a kompatibilitási probléma megoldására ott van az infra port. Ez igaz, de az infra port nem ad teljes szabadságot, hiszen a gép infravörös portjának mindig rá kell "látnia" az infrás billentyűzet szintén infra portjára. Sok esetben viszont a gyártók olyan szerencsétlen helyre szerelték az infra portot, hogy a gép a billentyűzettel együtt szinte már használhatatlanná vált...
A Bluetooth viszont rádióhullámok segítségével viszi át az adatokat a PDA és a billentyűzet között, megoldva ezzel az egymásra látás problematikáját. Én személy szerint kíváncsian várom az új billentyűzetet, noha külsőre nem hiszem, hogy újítottak volna rajta.
pdmania

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasklub

Győr-Ménfőcsanak. A Hegyalja Idősek Köre holnap délután öt órakor tartja következő rendezvényét a… Tovább olvasom